Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
СБУ повідомила про підозру агітатору з Черкащини, який вже був засуджений за поширення прокремлівської пропаганди

Контррозвідка СБУ зібрала вичерпну доказову базу стосовно проросійського пропагандиста. У вересні 2022 року, за матеріалами СБУ, його було вже засуджено за виправдовування російської збройної агресії проти України.

Суд призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном у 3 роки. Однак, зловмисник не усвідомив вчинення злочину та продовжив поширення ворожої пропаганди.

За даними слідства, прихильником країни-агресора виявився уродженець росії, який проживає на території Черкащини. Чоловік поширював деструктивний контент з пропагандистських інтернет-ресурсів рф.

Власні пости, фото з ворожою символікою та репости з прокремлівських пабліків розміщував на особистій сторінці в соцмережі «мой мир». Він стверджував, що «української нації не існує, вона є штучною», а територія нашої держави «історично належить росії».

Пропагандист відкрито підтримував загарбницькі дії рф, натомість дискредитував у дописах діючу українську владу та військових ЗСУ. У матеріалах поширював дезінформацію про те, що українські військові «здаються», що не вміють працювати із сучасною військовою технікою, а лише вбивають мирних мешканців, бомблять свої ж міста та мародерять.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Наразі пропагадисту обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Викриття та документування незаконних дій проводилося співробітниками СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

За інформацією Управління СБ України у Черкаській області

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]