Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ЩО РОБИТИ РОБОТОДАВЦЮ ЧИ HR З ВІДЕО-РЕЗЮМЕ?

Підібрати хорошого фахівця стає все простіше завдяки діджиталізації. Так, можна у стрічці соціальної мережі чи месенджера натрапити на цікаві відео-резюме та обрати співробітника у свою компанію. Більше не потрібно витрачати папір і час на перегляд текстових файлів. Але ж як відрізнити працьовитого фахівця від лінивого актора?

Зверніть увагу на картинку: вигляд кандидата та фон. Недоречний макіяж, невдале поєднання кольорів не краща характеристика кандидата. Фон, на якому знімалося відео-резюме, може розповісти набагато більше, ніж людина в кадрі. Килимок бабусі, обдерті стіни – так, це не комільфо і такого працівника, скоріш за все не цікавлять деталі та власна самопрезентація. Це може бути робоче місце. Тут важливо вияснити у працівника що його не влаштовує у компанії, де він працює зараз. Можливо, ті ж проблеми його спіткають і при роботі з вами. Це може бути парк, офіс, кафе – приємна презентація.

Ми радимо звернути увагу на наявність на фоновому зображенні брендування центру зайнятості. За працевлаштування саме цього робітника при створенні нових робочих місць, ви отримаєте компенсацію із фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. А ще цей кандидат звертався за послугами до центру зайнятості. Це значить, що його готували та мотивували до якісної співпраці з вами.

Креатив. Деякі відео-резюме відрізняються своїм авторським стилем та новизною. Якщо вам потрібен працівник з нестандартним мисленням – так, це він. Хватайте його.

Вміння швидко переконати. Відео-резюме обмежене в часі і чим швидше людина може якнайкраще проявити себе – тим простіше з нею працювати. Такі люди уміють слухати та знають, що цікавить їхнього співрозмовника. Вони хороші менеджери та все встигають зробити вчасно.

Вміння справлятися зі стресом. Буває так, що кандидат помітно хвилюється на відео. Зрештою, не кожному приємно працювати на камеру.

Чесність. Вона проявляється у підміні понять. Наприклад, коли працівник мав би озвучити свої досягнення на попередній роботі, а натомість називає робочі функції. Зверніть увагу на розбіжності у відповідях на одне й те ж питання на відео-резюме та при особистій співбесіді.

Джерело. Важливо де розміщено відео-резюме, в яких групах поширено. Ми радимо обирати тих кандидатів, які розмістили свої відео-резюме на YouTube чи telegram-каналах соціальних мереж центрів зайнятості.

Спеціалісти центру зайнятості дбають про те, щоб процес підбору кандидатів був якомога зручнішим та швидшим.

Нагадаємо, раніше фахівці Смілянського міськрайонного центру зайнятості розповідали шукачам роботи про те, як записати відео-резюме.

                                                                                                                         Підготувала Ангеліна Хоменко,

                                                                                                                        фахівець Смілянського міськрайонного центру зайнятості

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
24.04.2024, 14:56
За апеляцією прокурора грабіжника, який напав на літнього чоловіка, засуджено до реальної міри покарання
24.04.2024, 14:54
Розмитнення авто в Дії: Парламент проголосував за законопроект у першому читанні
24.04.2024, 14:43
Українців закликали до заощадження електроенергії

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]