Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Школярі Смілянської гімназії знімають фільм (ВІДЕО)

Школярі Смілянської гімназії імені Василя Сенатора  знімають фільм  «Попереду вогні». Він присвячений українському вченому-винахіднику Юрію Кондратюку. Це екранізація документальної повісті  «Я туди полечу», яку написав його двоюрідний брат Анатолій Даценко – розповідає керівниця гуртка журналістики  творчого об’єднання «Ідея»  Світлана Остапова. На зйомці одного з фрагментів стрічки побувала і наша Дарія Шевченко.

 

Частина  центрального смілянського парку перетворюється на імпровізований знімальний майданчик. Актори стрічки відпрацьовують сценарій. Сьогодні школярі екранізують фрагмент дитинства Юрія Кондратюка. Перед початком зйомки сцени репетирують по кілька разів.Головну роль  грає семирічний першокласник  Арсеній Дубовенко. Для нього це перший акторський досвід.

 «Мені подобається вивчати віршики і слова, щоб вся країна бачила, що ми тут робимо, як ми запускаємо змія в давні врємєна».

А це, за сюжетом, друг Юрія Кондартюка – Борис.  Його роль виконує п’ятикласник Євген Фурман. Знімається у фільмі хлопець також  вперше. Розповідає, що хоче стати актором:

 «Будем їздити по разних странах і ти будеш зніматися у фільмах, тебе знімають і будуть показувати по телевізору».

Подивитися на знімальний процес прийшли батьки школярів.  Мама головного героя Ірина Дубовенко спостерігає за грою сина. Каже акторський досвід допомагає йому розвиватися.

 «Він завжди дуже хвилюється, для нього камера це, але бере себе в руки і працює. Це така цікавинка,яка з’явилась у житті, за яку хвилюєшся, дуже це цікаво, пізнавально, з історичної точки зору, так як дізнаєшся дуже багато про своє місто, і про видатних людей які тут відпочивали та мешкали».

Зі слів  керівниці гуртка журналістики творчого об’єднання «Ідея»  Світлани Остапової, це  четвертий епізод, який вони відзняли. Інші фільмували у Полтаві та Харкові.

«І цей фільм ми почали знімати тому, що цього року виповнилося 50 років  польоту людини на місяць за трасою Шаргея-Кондратюка, було здійснено посадку на місяць».

Світлана Остапова додає - реквізити для фільму приносять школярі та їхні батьки. З її слів, стрічку ніхто не фінансує, усе  оплачують власним коштом.  

 «Безкоштовно, своїми силами, знаходимо реквізит, хто що принесе звертаємось через соціальні мережі можливо, хтось,щось позичить».

Прем’єра фільму відбудеться у березні 2020 року, каже Світлана Остапова.

 

Популярні теми

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]