Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Школярі з Кам’янки потрапили на фінал гри «Ліга професій»

Конкурс «Ліга професій» проводився у Державному навчальному закладі «Смілянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів». Змагалися команди з Кам’янки – «Драйв», з Городища – «Юніори», з Чигирина – «Квест», з Білозір’я – «Фрілансери». Смілянщину представляли діти з Макіївки, команда «Гламурні акули». Всі учасники – учні 9-10 класів. Підтримати друзів та розважитися приїхали учні зі Смілянських шкіл і Ротмістрівської ОТГ.

Ініціатор проекту «Ліга професій» - Черкаський обласний центр зайнятості. Ця гра проводиться вперше в Україні. Ідея належить Аллі Баранцовій – начальниці відділу організації профорієнтації: «Я вирішила створити такий захід, де діти знайомилися б із професіями з гумором та позитивом. Кожен навчальний заклад, кожен регіон – унікальний. Діти всі – неповторні. Дуже важко обирати кращих, адже всі діти талановиті, креативні, артистичні та активні.»

Перед початком заходу учасники та гості поласували вишуканими смаколиками від майстрів Смілянського центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів. Під час майстер-класів можна було дізнатися рецепти та технологію виготовлення десертів. Саша Хоменко – учень 6-Б класу Смілянської ЗОШ №3-колегіуму: «Я скоштував маршмеллоу, змочене у шоколадному фонтані. Це було надзвичайно смачно та видовищно. Прямо при гостях кулінари у красивих халатах готували такі кейк-попси.»

 Стати кухарем, кондитером,  слюсарем-ремонтником, електрогазозварником, верстатником широкого профілю, слюсарем з ремонту автомобілів, штукатуром, лицювальником-плиточником, малярем можна на базі 9 класів. Студенти розповідають, що закінчують цей заклад і мають одразу декілька професій. Першокурсниця Катя Кострицька каже: «В майбутньому я матиму фах повара та офіціанта. З одногрупниками ми відвідували центр зайнятості і там нам пояснили, що для представників робітничих професій у нашому регіоні є робота. Я зрозуміла, що чим більше професій ти опануєш, тим більше можливостей на ринку праці.»

Учасники «Ліги професій» жартуючи знайомили глядачів з щоденною роботою різних працівників. Перемогу у конкурсі здобула команда «Драйв» із Камянки. Фото та відео можна переглянути тут

Кращі команди Черкаської області змагатимуться у фіналі «Ліги професій». Підтримати улюблену команду можна буде 14 листопада у Черкаському професійному ліцеї.

Інформація Смілянського міськрайонного центру зайнятості

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]