Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Смерть військового в Дубіївці: мати загиблого не вірить у самогубство

21 січня цього року у військовій частині, що розташовується в селі Дубіївка Черкаського району, стався трагічний випадок — застрелився 19-річний Олександр Нечипоренко, який проходив там службу. За цим фактом було відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 з приміткою самогубство. Проте деталі резонансної події стали відомі лише зараз, оскільки матір загиблого військового не вірить у те, що її син покінчив життя самогубством, пише “ВиЧерпно”.

За інформацією речниці Національної поліції у Черкаській області Зої Вовк, за даним фактом була проведена судово-медична експертиза, яка показала, що на тілі загиблого наявні тільки тілесні ушкодження, характерні для пострілу в підборіддя. Інших тілесних ушкоджень, які б вказували на боротьбу чи самооборону на тілі виявлено не було. Наразі проводиться почеркознавча експертиза за передсмертною запискою, яку залишив після себе загиблий.

– У ній він розписав, що і кому залишити у спадок, час смерті вказав, просив нікого не карати і не винити в його смерті.  У своїй передсмертній записці він залишив коди і паролі до телефону, від банківських карток. Мобільного телефону при ньому знайдено не було, оскільки перед тим, як заступити на чергування, вони їх залишають у окремому ящику. Біля його тіла були знайдені його речі: годинник, гаманець, — у коментарі виданню розповіла Зоя Вовк.

Наразі, відзначає речниця, слідством перевіряються декілька версій, серед яких нерозділене кохання і сімейні обставини.

Мати загиблого військового не вірить у те, що її син міг вчинити самогубство. Журналістам вона розповіла, що він мав плани на життя, завжди був спокійним і урівноваженим, а перед трагічною подією розповідав, що збирається приїхати додому, в Хмельницьку область, у відпустку. До армії Олександр працював на Укрзалізниці, коли прийшла повістка, пішов на службу до ЗСУ. До трагічного випадку прослужив у військовій частині 7 місяців.

– Дуже багато фактів вказують на те, що це було не самогубство. Він заступив 20 січня на чергування, простояв практично добу і за 40 хвилин уже мав змінитися… Якщо він збирався вчинити самогубство, то навіщо відстояв цілу добу? Принаймні мені так сказали, що це сталося зранку 21 січня. Як воно насправді було, я ж не знаю. Поліція прибула на місце події тільки в обід. А мені повідомили лише о шостій годині вечора. Я надсилала офіційний запит до військкомату, де мені відповіли, що до них надійшла інформація о 16.45. Якщо з їхніх слів це сталося о 10 ранку, то чому мені повідомили аж о 18.00? — запитує Наталія Нечипоренко.

За її словами, в морзі їй навіть не дали опізнати тіло сина.

– Коли я спитала, чому немає опіку від пострілу, мене вигнали з моргу і не дали навіть опізнати дитину. Він був дуже побитий, це було видно навіть через грим, зламаний ніс і вибиті передні зуби. Він був увесь синюшний, мені сказали, що це трупні плями, але хіба можуть відразу бути трупні плями? Я запідозрила удушення… є багато факторів, які на це вказують. Більше не можу розповісти, оскільки ще йде слідство, — говорить мати загиблого військового.

Наразі досудове розслідування триває, повідомив у коментарі виданню керівник Черкаської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Сергій Гліган. Призначено увесь комплекс необхідних судових експертиз та проводяться слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення істини у кримінальному провадженні та підтвердження або спростування усіх слідчих версій. Призначена комплексна судово-дактилоскопічна та судово-почеркознавча експертиза ручки та 100 гривневої купюри, висновок по яких очікується в середині червня.

– Нечипорук О.М. 20.01.2021 заступив чатовим по охороні периметру військової частини А3177 зі зброєю — автоматом АКС74У, спорядженим бойовими патронами. 21.01.2021 о 10 год. 15 хв. від нього начальнику варти не надійшла доповідь про хід несення служби. Спроби зв’язатися з військовослужбовцем через інші засоби зв’язку не дали результату. Начальником варти була вислана резервна група, яка виявила тіло солдата Нечипорука О.М. з вогнепальним пораненням голови без ознак життя. Біля військовослужбовця було знайдено посмертну записку на грошовій купюрі «100 гривень». Розголошення усього змісту записки, в інтересах слідства, на даний час недопустимо.  Однак можу навести одну фразу з її тексту: «помер о 10.05. Я застрелився сам» і підпис військовослужбовця, — розповів Сергій Гліган.

Згідно із висновком судово-медичної експертизи, причиною смерті є вогнепальне поранення голови. Констатована у висновку судово-медичної експертизи причина смерті та характер тілесних ушкоджень також не підтверджує ознаки насильницької смерті, — додає Гліган.

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]