Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Смілянщина потопає в екскрементах. Населенню рекомендують тимчасово обмежити використання води з річок Сріблянка та Тясмин!!!
Внаслідок інтенсивних опадів стався частковий витік дощової води з вмістом тваринницьких фекалій з території тваринницької ферми СТОВ «Лан» в с. Будки Смілянського району.

 На ліквідацію даної ситуації було викликано директора СТОВ «Лан», який терміново вжив невідкладних заходів по локалізації ситуації, залучивши необхідну техніку та працівників. Силами СТОВ «Лан» дана ситуація локалізована та проводяться роботи по ліквідації її наслідків.

Разом зі стічними водами частина тваринницьких фекалій потрапила до річки Сріблянка, яка далі проходить по території м. Сміла та впадає в р. Тясмин. Ці річки не являються об’єктами водозабору для питних потреб населення м. Сміла та Смілянського району.

З метою попередження шкідливого впливу на здоров’я людей та тварин інформуємо про необхідність тимчасового обмеження використання води населенням Смілянського району та м. Сміла ( від вул. Федорова по течії до р. Тясмин) з річок Сріблянка та Тясмин для напування худоби. Також просимо рибалок утриматися від ловлі риби.

Ситуація знаходиться на постійному контролі Смілянської райдержадміністрації та виконавчого комітету Смілянської міської ради.

Ось як описав цю подію на своїй сторінці в ФБ Ілля Слободяник:

 ..дякуючи небайдужому чоловікові та власникам магазину "Рибацький рай" ("Фенікс"), було виявлено стрімкий витік нечистот з гноярки в с.Будки Смілянського р-ну, з території СТОВ "ЛАН".
Всі нечистоти стікають в місцеву канаву, а звідти в р.Сріблянку та до Тясмину в м.Сміла. Крім того, ці потоки, вибачте, гівна, бігли явно не першу і не десяту годину поспіль, вся дорога в селі була в них - вочевидь, коли вночі дощ був більший, то потік був завширшки з усю дорогу...
Сморід навкруги стоїть нестерпний. Скільки тонн цієї отрути для річки та всього живого вже потрапили до води?
На місці події була поліція, нами дані пояснення по факту. Телефонував Петро Абажей (дякую за допомогу!), повідомив МНС - ті знайшли голову села та працівників СТОВ "ЛАН", останні нарешті приїхали і почали загортати витоки зі своєї гноярки.
От лише питання: ЧОМУ так пізно, лише після появлення нас і поліції в селі і ХТО буде відроджувати тепер річку та відшкодовувати нанесену довкіллю шкоду?
Телефонував також до Державної екологічної інспекції в Черкаській області, її в.о. начальника Олександр Позняков так і не зміг додзвонитись, а от інший представник ДЕІ сказав, що то не його справа і порадив написати Познякову смс-ку. На цей момент відповіді - 0.
Ще питання: куди дивився сільський голова Будок? Величезне дякую своєму другу Сергей Глазунов (Sergey Glazunov) за небайдужість по життю і надання необхідної допомоги і вдень, і вночі - і на рейдах проти браконьєрів, і на зарибленнях, і зараз по вуха в екскрементах... :)

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]