Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Смілянщина вшанувала День пам’яті та примирення і 73-ю річницю перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні
Роки ідуть, та пам'ять не старіє..
Минають роки, десятиліття, змінюється обличчя планети, а з ним життя людства, його думки, мрії… Чим далі за історичним небокраєм «ховаються» вогненні роки війни, тим величнішим постає героїчний подвиг нашого народу.


8 травня біля обеліска Слави Ротмістрівської громади відбувся мітинг-реквієм присвячений Дню пам’яті та примирення і 73-й річниці перемоги на нацизмом у Другій Світовій війні.
 Зібралося багато людей, щоб віддати шану всім полеглим захисникам Батьківщини, подякувати присутнім сивочолим ветеранам, яких, на жаль, з кожним роком залишається все менше і менше…


  Схилили голови учасники реквієму від наймолодшого до найстаршого. Кожен пройнявся повагою до ветеранів війни і згадав усіх, хто загинув на воєнних фронтах, не дожив до цього Дня Перемоги.

 Громада села Мельниківка вшанували пам‘ять односельчан ,які полягли у боях за рідне село ,та всю Україну! Поклали квіти до обеліску, та провели святковий концерт ,разом з головою громади Ховайбою Володимиром.


 9 травня 2018 року в Костянтинівці відзначили День перемоги над нацизмом у Європі. На мітингу виступили сільський голова Олексій Шульга, голова ради ветеранів Галина Попова, отець Ахіла, учасник АТО Олександр Галущенко.
На заході звучали пісні у виконанні вокального жіночого ансамблю «Райдуга». Учні школи у віршах, піснях і танцях висловлювали прагнення миру, припинення кровопролиття у нашій країні. Фіналом заходу був салют із гвинтівок жителів села і покладання квітів до братської могили.

 
8 травня біля Обеліску Слави, встановленому у с.Теклине за загиблими односельцями в період Другої Світової війни, відбулися урочистості з нагоди Дня пам’яті і примирення та Дня перемоги над нацизмом.
 Учасники заходу поклали квіти до Обеліску, учні Теклинської загальноосвітньої школи та місцевих фольклорний ансамбль «Журавка» підготували концерт.

 До Обеліску Слави і у Смілі, як і у всій Україні, лягли квіти світлої пам´яті полеглим на фронтах і в тилах Другої Світової війни від голови районної ради Володимира Грошева, депутата ради Лідії Зайвої, народного депутата України Сергія Рудика, міського голови Олексія Цибка, ветеранів, смілян, учнів загальноосвітніх шкіл міста.
 



Віддано шану ветеранам, які сьогодні серед нас, адже без їхнього подвигу не було б ні сучасної Європи, ні європейського майбутнього України.

Популярні теми

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]