Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
СМІЛЯНСЬКА МЕДСЕСТРА СТАЛА МАНІКЮРНИЦЕЮ
«У центрі зайнятості запропонували змінити професію. Це була неочікувана пропозиція. Серед варіантів ким стати, сподобалася професія «манікюрниця», – розповідає Лілія Затуливітер – колишня медсестра з семирічним досвідом роботи.
Жінка пояснює чому звільнилася із посади медичної сестри: «Я працювала у реанімації. Робота дуже відповідальна, спочатку мене все влаштовувало. З роками все більше колег почали звільнятися через низьку зарплатню. Графік став нестерпним. Через усе це у мене самої почалися проблеми зі здоровям.»
Тетяна Чемирис – кар’єрна радниця Лілії: «Я бачила, що жінка пригнічена і більше не хоче працювати медичною сестрою. В особистій бесіді помітила, що Лілія – амбіційна і підприємлива. Тому я запропонувала їй кардинально змінити своє життя і перевчитися. Очі у Лілії загорілися – і вона погодилася. Згодом Лілія зізналася, що мріє відкрити власну справу. І от у неї все вийшло і я вже готова стати однією з її перших клієнток.»
Лілія Затуливітер каже, що раніше ніколи б не подумала, що їй захочеться саме таким чином змінити фах: «Моя подруга – манікюрниця. Вона так задоволена своєю роботою, що я вирішила звернути увагу на це. Стала її клієнткою. Подумала: чом би не спробувати самій?»
Майбутній манікюрниці освіта та досвід роботи медичною сестрою знадобляться і в подальшій роботі: «Дезінфекція та стерилізація у майстра манікюру такі ж, як у лікарні. Я знаю особливості розміщення кров’яних судин, відтоку лімфи. Манікюр – це не тільки підрізання кутикули. Це ще й масаж від кісті до плечей, догляд за різними типами шкіри та ряд лікувальних спа-процедур.»

Підготувала Ангеліна Хоменко,
фахівчиня СМРЦЗ

Популярні теми

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]