Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
СМІЛЯНСЬКІ АКТИВІСТИ ВЛАШТУВАЛИ АКЦІЮ, НА ЯКІЙ ПРОДЕМОНСТРУВАЛИ ЯК НА НАШИХ ДОРОГАХ МИ ХОРОНИМО КОЛЕСА І ВІДПОВІДНО ГРОШІ
14.03.2018 року, активісти ГО «АвтоЄвроСила-Сміла» провели спільну акцію з представниками інших ГО. Метою мітингу була спроба змусити міського очільника розпочати роботи з ремонту вулиці Соборної. Акція отримала декілька неочікуваних результатів.

 Акція розпочалася о 10:00, головними очільниками цього заходу були Гілявський Антон та Наталія Дьяченко. Представники різних ГО об‘єднали свої зусилля у спробі вирішити цю нагальних потребу. Все проходило біля стели з написом «Сміла». На відміну від попередніх разів в цей раз смілян було найбільше, ситуація з дорогами настільки критична, що все більше людей починає підтримувати активістів.

. Хлопці з АЄС почали вкладати старі порвані в смілянських дорогах покришки у ями, на одному з фото видно, до ті повністю йдуть під воду.

Також була виставлена труна, в яку також наклали гуми. Голова Смілянського підрозділу АвтоЄвроСили - Антон Гілявський пояснив присутнім, що в такий спосіб вони хочуть показати, що ми кожен день на цих дорогах хоронимо свої колеса, а відповідно і гроші.

. Всі водії, які їхали повз мирну акцію, а рух там дуже жвавий, підтримували активістів, хто сигналив, хто махав рукою, багато хто зупинявся та ставав поруч хоча б на декілька хвилин. Був там помічений навіть бувший міський голова Андрій Колєснік.

. Розуміючи що потрібна реакція влади представники ГО відправилися до в.о. міського голови Костянтина Синьогуба. На відміну від своїх попередників той був на своєму робочому місці і прийняв активістів та пресу на диво дуже швидко.

. Уважно вислухавши, він (трохи іронічно та з посмішкою) почав розповідати про свої майбутні плани, та задавати риторичні питання «а що я встиг би за сто днів зробити?».

. Потім трохи занервував і підхопивши одних з журналістів зник у невідомому напрямку (гадаю ходив показувати дороги в центрі, які бажає відремонтувати в першу чергу).

. Потім пан Синьогуб дістався і до злощасної Соборної 14 де зустрівся з мітенгуючими. Він почав розповідати про експертів та комісії, центральні вулиці та обов`язки держави, в той же час не згадуючи про те, що якщо для уманського напрямку є хочаб орієнтовний час та кошторис, то для цього відрізку дороги є лише примарна обіцянка колись її залатати. На прохання засипати ями хочаб якимось непотрібом, гравієм, щебенем чи битою цеглою Костянтин Іванович відповів відмовою. Так само як і на прохання знайти спосіб зняти верхні шари дороги, аби зменшили глибину ями відповів заперечливо.

. З кожною хвилиною ставало видно, що Костянтин Іванович не може втримати себе в руках, і вже на останніх відповідях він перейшов на крик і не шукав конструктивного рішення, а нервово випалив: - «якщо Вам не подобається, то я завтра напишу заяву на звільнення з посади виконуючого обов`язки, а ви далі сами робіть що хочете», така заява викликала здивування у присутніх і посмішку у деяких депутатів, як вони пояснили пізніше у приватній бесіді, то це улюблена справа в.о. всіх лякати тим що він піде з посади. Побачимо завтра так це чи ні, чи він людина слова та принципів, чи це просто гра на публіку.

. Після того, як в.о. поїхав геть, активісти зрозуміли, що вони лишилися не почутими, тому запакували порвані покришки, труну та піддони у мікроавтобус і колоною вирушили до виконкому.

. Щоб Костянтин Синьогуб розумів всю серйозність намірів мітенгарів, хлопці лишили під дверима виконкому цей символічний інвентар.

. Що було цікавого:
1. Вразила кількість людей, які прийшли підтримати хлопців.
2. Вразила символічність, труна та порвана гума виглядали дуже кричуще на тлі тих ям.
3. Було дивно спостерігати відсутність, або показну незацікавленість активістів, депутатів, членів виконкому які «за правду, за народ», але «не хочуть псувати відносини з новим в.о.».
3. Хлопці налаштовані рішуче, навіть попри те, що хтось додумався телефонувати з погрозами і вимогою «угаманится».
4. Це не кінець, і сьогодні буде продовження акції о 15:00 вже під стінами виконкому.

P.S.: труну та порвані колеса прибрали невідомі, швидше всього робітники комунального закладу в продовж 20 хвилин після закінчення акції.

 

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]