Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Стартувала реєстрація кандидатів на отримання кредиту на житло під 3% річних на 20 років для ветеранів та ВПО

Напередодні Уряд затвердив Програму використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання пільгового кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам проведення АТО/ООС на придбання житла.

На реалізацію цього проекту передбачено 200 мільйонів гривень: по 100 мільйонів на ветеранів та ВПО. Це спільний проект Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб і Міністерства розвитку громад та територій, який адмініструє Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву (Держмолодьжитло).

«Я вважаю, що така пільгова довгострокова програма кредитування – дієвий інструмент для вирішення житлового питання. Адже чекати на виділення безкоштовного житла можна дуже довго, а цей інструмент діє тепер і зараз. І якщо людина готова взяти кредит на таких особливих умовах і вже в найближчий термін заселитися у свою оселю, то чому б не надати їй таку можливість?! Вже цього року на програму пільгового кредитування виділено 200 мільйонів. Звісно, ми усвідомлюємо, що грошей не вистачить на всіх, але довівши попит на такі кредити, ми зможемо говорити про продовження та поглиблення фінансування надалі», – розповів перший заступник Міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Антон Колумбет.

Ветерани та внутрішньо переміщені особи самі мають обрати оселю, під яку бажають отримати кредит та сплатити лише 6% вартості нормативної площі житла.

Вже в перший день роботи дана програма довела свою ефективність за кількістю запитів від населення до Держмолодьжитло. «Вже перші години роботи нової програми довели її актуальність для українців, які не мають змоги придбати житло самостійно і потребують допомоги держави в цьому. Завдяки можливості подавати заяви на участь у програмі он-лайн, через сайт Держмолодьжитла, за перші кілька годин подано понад 2 тисячі таких заяв. Важливо продовжити роботу із пошуку джерел фінансування програми 2020 року», – розповів Голова правління Держмолодьжитло Сергій Комнатний.

Наголошуємо, що всю інформацію щодо умов пільгового кредитування для ветеранів та ВПО, переліку необхідних документів, а також самої реєстрації кандидатів, можна отримати на офіційних веб-сайтах кожного регіонального управління Держмолодьжитло.

Перелік осіб, які вже в цьому році отримають кредит, а відповідно і власні оселі, схвалюється комісією, склад якої затверджує Мінрегіон.

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]