Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
У Смілі міськрада дозволила індивідуальне опалення, але не в курсі, хто опалюватиме комунальні заклади
Розгляду цього рішення домоглися всі ті, хто на офіційному сайті міської ради зареєстрував та проголосував за петицію «Про прийняття рішення міської ради щодо надання дозволів на відключення від мереж централізованого опалення всім охочим мешканцям міста Сміла для облаштування своїх осель індивідуальним (автономним) опаленням до початку опалювального сезону 2018-2019рр».

Авторка петиції – Леся Савчук – виступила на сесії, попросила депутатів не відмовляти людям, не порушувати їхні законні права. Через кілька місяців буде холодно. А у Смілі ніхто не може дати гарантій, що взимку у квартирах буде тепло, що влада організує опалювальний сезон. Жителі мусять іти до суду, витрачати зайві кошти, але домагатись свого права на проведення індивідуального опалення (ІО).

Але потім виступила депутат Тетяна Карло. Вона не проти ІО, але закликала колег подумати про опалення комунальних закладів. У Смілі нараховується 33 дитячі установи. Якщо завчасно не подбати про їх обігрів – як там переживуть зиму? Хто їх опалюватиме? Адже якщо всі сміляни відключаться від централізованого опалення (ЦО), буде розбаланс газу і важко буде протопити в дитсадках і школах. У місті є лише два навчальні заклади, які мають міні-котельні. Але й там цієї зими мерзли, бо смілянське комунальне підприємство не отримало лімітів на газ. Тетяна Карло закликала депутатів ще раз зібратися і обговорити ситуацію з тепло забезпеченням міста, вжити необхідних заходів, потурбуватись про це завчасно.

Потім взяв слово депутат обласної ради від Сміли Олексій Давиденко. Його думка така: сміляни мають повне право проводити ІО. А про розбаланс і обігрів комунальних закладів хай завчасно піклуються їхні керівники. На те вони там і поставлені, щоб думати. Якщо вони не знають, що робити – хай ідуть зі своїх посад.

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]