Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
У Водяницькій громаді звели перші дві теплиці для шкіл

Біля двох шкіл Водяницької громади що на Звенигородщині, вже закінчують монтувати теплиці. В них діти зможуть власноруч вирощувати овочі, зелень та квіти. Такі парники поки стоятимуть у самих Водяниках та селі Чижівці.

–Минулого року ми подавали заявку на конкурс мікрогрантів від агрокомпанії й виграли, – розповідає голова громади Руслан Каюк. – Нам виділили 50 тисяч. Ми дали стільки ж із бюджету. Їх поки 2. Споруди вже встановили і вчора туди завозили землю. В комплекті з ними йшов увесь необхідний посівний матеріал: редиска, морква і так далі.

Вирощуватимуть овочі поки лише старшокласники.

–В теплицях займатимуться вчителі й учні старших класів, – пояснює Каюк. – Якщо і в молодших дітей по програмі будуть уроки трудового, то й вони згодом братимуться за вирощування культур. Жодної хімії там не буде застосовуватись.

Якщо досвід із теплицями буде вдалим, керівництво громади планує відновлювати старі парники й для інших навчальних закладів.

 

–Якщо все нормально піде, то в нас є старі теплиці, які ще при Союзі будували, – говорить Руслан Каюк. – Хочемо їх відновити й поставити біля кожної школи. Хоча це трохи тяжкий процес. Не всі хочуть ними займатися. Маємо деякі суперечки. Плануємо відновити пришкільні земельні ділянки, аби там вирощувати картоплю, буряки. Та в деяких школах прямо бунтують. Мовляв, не будемо, бо не родить. Нічого, приїдемо всією сільською радою й посадимо. Хай їм буде соромно.

Анатолій БУЗИНА

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]