Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
УРЯД ЗАТВЕРДИВ КОНЦЕПЦІЮ РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ

Кабінет Міністрів затвердив концепцію Державної цільової соціальної програми розвитку професійної (професійно-технічної) освіти на 2022-2027 роки.

Документ передбачає реалізацію реформи децентралізації, осучаснення змісту та якості освіти, розвиток партнерства, а також популяризацію професійної освіти, інформує osvita.ua.

За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, МОН змінює підхід до профорієнтації школярів, популяризує професійну освіту, здійснює ремонт і обладнання майстерень, а також планує підвищити заробітні плати педагогам.

У Концепції визначено проблеми сфери та шляхи вирішення: підвищення мотивації педагогів шляхом збільшення зарплат і залучення більшої кількості міжнародних партнерів.

Окрім того, документ визначає ключові показники ефективності сфери професійної освіти. Зокрема, заклади мають виконувати державне та регіональне замовлення на підготовку робітників не менше, ніж на 95%, працевлаштування випускників має складати близько 80%, а у кожній області будуть створені центри професійної досконалості.

Важливим результатом Концепції має стати остаточна передача профтехів із державної у комунальну форму власності та розширення їхньої автономії.

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]