Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
В УКРАЇНІ ПРОГНОЗУЮТЬ ДВІ ХВИЛІ ПІДВИЩЕНОЇ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА ГРИП ТА ГРВІ

Згiдно прогнозу Державної установи «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України» в наступному сезонi 2019-2020 poків на грип та ГРВI захворiють вiд 4,8 до 6,7 млн. осiб. Очiкуються двi хвилi пiдйому захворюваностi – у груднi та в кiнцi сiчня, на початку лютого з можливим максимальним piвнем на 4 тижнi року 2020 року, інформують у Смілянському міськрайонному управлінні Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Грип — це гостре інфекційне захворювання дихальних шляхів, яке викликається вірусом грипу. У побуті грипом часто називають будь-яку застуду, що не є вірно, тому що, окрім власне вірусу грипу, схожі симптоми можуть бути викликані багатьма іншими (аденовіруси, риновіруси, респіраторно-синцитіальні віруси і т.д.).

Симптоми, які викликаються цими збудниками, дуже схожі. Тому вірусні захворювання дихальної системи були об’єднані в групу ГРВІ — гострих респіраторних вірусних інфекцій. З цієї ж причини точно встановити збудника і поставити діагноз «грип» можна тільки використовуючи лабораторні методи діагностики.

Зазвичай називається тільки один шлях передачі ГРВІ — повітряно-крапельний. Віруси, що викликають ГРВІ, мають тропність до слизових оболонок дихальних шляхів людини. Це означає, що міцно зафіксуватися і почати активне розмноження вони можуть, лише потрапивши на слизову носа, рота, горла, бронхів. Але для того, щоб туди потрапити, вірусам потрібно пройти шлях від інфікованої людини до хворого.

Перший механізм передачі ГРВІ — повітряно-крапельний, інший –  контактний. 

Ось чому важливо мити руки і уникати дотиків рук до власного обличчя особі при спалахах респіраторних інфекцій.

З іншого боку, для успішного проникнення вірусу в організм важливий ще один фактор — кількість вірусних частинок, що потрапляють в організм. Чим їх менше, тим менше ймовірність того, що захисні бар’єри організму будуть подолані і виникне захворювання. Висока концентрація вірусів може зберігатися в закритих приміщеннях, особливо з великими скупченнями людей: офісах, школах, дитячих садках, громадському транспорті, магазинах. Навпаки, на відкритому повітрі зустріти достатню для зараження кількість мікробних часток практично неможливо.

Тому, всупереч поширеній думці, навіть під час сезонних спалахів ГРВІ, гуляти на відкритому повітрі зовсім не небезпечноНабагато більше значення має, на якому транспорті ви їдете до місця прогулянки або роботи.

У Смілянському міськрайонному управлінні Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області наголошують на необхідності негайного звернення до лікаря у разі появи перших ознак захворювання.

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]