Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
В Умані очікують 5-10 тисяч хасидів на Рош Ха-Шана

Масове паломництво в умовах пандемії викликає занепокоєння як в української, так і в ізраїльської влади.

На святкування іудейського свята Рош Ха-Шана в Умань приїдуть від 5 до 10 тисяч хасидів, чим стурбовані як в Україні, так і в МЗС Ізраїлю. Про це заявив міністр Кабінету міністрів Олег Немчинов у Facebook у вівторок, 11 серпня.

"Сьогодні відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Одним з ключових питань, які обговорювалися, було заплановане у вересні 2020 року масове паломництво брацлавських хасидів до міста Умань Черкаської області для святкування Рош-ха-Шана (Нового року за іудейським календарем)", - написав Немчинов.

Держкомісія доручила МЗС посилити комунікацію з інформування іноземців про обмеження, що діють в Україні, МВС посилити і забезпечити безпеку під час святкування Рош-ха-Шана, Держприкордонслужбі розробити пам'ятку перебування в Україні і роздавати при перетині українського кордону, а також інформувати про можливу заборону на в'їзд в Україну на кілька років в разі порушення карантину.

"Крім цього, на засіданні комісії було відзначено, що в 2020 році українські християни і мусульмани утрималися від масових заходів під час святкування своїх найбільших релігійних свят", - резюмував Немчинов.

Нагадаємо, що раніше Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю попросило Україну заборонити хасидам паломництво в Умань. Святкування Рош Ха-Шана в нинішній ситуації з коронавірусом приведе до хвилі заражень, вважає ізраїльське відомство.

Також повідомлялося, що в МЗС виступили проти приїзду хасидів в Умань цього року, посилаючись на епідемічну ситуацію в Ізраїлі.

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]