Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ МІСЬКОГО ГОЛОВИ З ВЕТЕРАНСЬКИМ АКТИВОМ

7 липня у малій залі відбулася зустріч міського голови Олексія Цибка з ветеранським активом - членами президії міської організації ветеранів війни та праці. Як зазначив голова міської організації Микола Якушенко, такий ветеранський "круглий" стіл є початком зустрічей ветеранського активу з керівниками міста, а далі буде продовжено зустрічі з депутатами міської та обласної рад, керівниками партійних та громадських організацій. 

    Микола Якушенко затронув питання, які хвилюють ветеранів міста: спад виробніцтва, економічний стан підприємств міста та залізничного вузла, питання водопостачання та медичного обслуговування, заблокована робота міської ради та багато інших.

   Начальник фінансового управління Галина Сватко ознайомила ветеранів із фінансовими справами, зазначивши, що при формуванні міського бюджету на 2020 рік було закладено 303 млн. грн власних доходів. За підсумками І кварталу план власних надходжень виконано на 101%, а вже по підсумках І півріччя міський бюджет недоотримав 7,66 млн. грн. Причини цього: у зв'язку із карантинними заходами держава звільнила від сплати за землю - це складає 4,5 млн. грн., два місяці по 2 млн. грн не сплачено податок з доходів фізичних осіб. В той же час, профінансовані всі захищені статті, зроблено перерозподіл коштів та виділено з міського бюджету біля 3,3 млн. грн на боротьбу з пандемією, враховуючи безкоштовне довезення лікарів до місця роботи. З міського бюджету профінансовано 1,6 млн. грн для придбання лапароскопічної стійки (комплект обладнання для лапароскопії), продовжується своєчасне фінансування ремонтних робіт на дорогах для КП "Комунальник". Проблемним залишається питання виплати заробітної плати працівникам поліклінік: 2,2 млн. грн у міському бюджеті наявні, - потрібно лише рішення міської ради.

    Міський голова ознайомив про проведені ремонтні роботи на дорогах міста: ямкового ремонта за 200 тис. грн на вулиці В'ячеслава Чорновола, початок робіт на вул. Кармелюка та Федорова, планування переходу до ремонту внутрішньобудинкових  доріг у серпні-вересні. Олексій Цибко також затронув питання вуличнього освітлення: придбано 720 нових LED-світильників, з яких 332 вже встановлено, а біля 380 знаходяться ще на складі. Але роботи не можна далі проводити у зв'язку із відсутністю фінансування - потрібно рішенням сесії провести перерозподіл коштів. Також міський голова озвучив результати вчорашньої зустрічі з народним депутатом України Сергієм Рудиком по питанню водопостачання міста, назвав причини певних кадрових перестановок в управліннях та відділах виконкому.

   Секретар міської ради Віктор Федоренко доповнив інформацію щодо проведених ремонтних рбіт за попередні роки, зокрема: роботи по створенню пішоходної зони на бульварі Бобринських, ремонт фасаду Міського будинку культури, закупівля нової сучасної техніки для КП "Комунальник". Окремо секретар ради зупитнився на проблемних питаннях роботи міської ради та відвідування сесій депутатами. 

    Присутні ветерани праці висловили міському голові окремі пропозиції щодо подальшої роботи міської ради та соціально-економічного розвитку міста.

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]