Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ВІДКРИЛАСЯ ПЕРСОНАЛЬНА ВИСТАВКА ДМИТРА БУР’ЯНА «ЗАРОБІТЧАНСТВО»
В обласному художньому музеї на цьому тижні відкрилася персональна виставка молодого місцевого художника Дмитра Бур’яна під промовистою назвою «Заробітчанство».

Серед робіт цього майстра, за плечима якого школа малювання імені Данила Нарбута, київська художня школа імені Тараса Шевченка та Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, – графіка, живопис та скульптура. «Черкащина здавна славиться талановитими та творчими персоналіями, які творять унікальну історію українського та світового мистецтва. Чимало обдарованих та працьовитих живописців, майстерних та витончених графіків, а також потужних скульпторів-самородків відточували свої природні здібності в художніх школах та відповідних навчальних художніх закладах», – розповідають у Черкаському художньому музеї, який міститься на вулиці Хрещатик.

Але, наголошують, митець, який може одночасно та однаково якісно працювати в декількох видах мистецтва, різних техніках та стилях – унікальне явище. Отож персональна виставка черкаського майстра Дмитра Бур’яна саме така. Його «Заробітчанство» увібрало в себе графічні роботи, скульптуру та живопис. В основі графіки, яка створювалась протягом року перебування в сусідній Польщі, відображені нелегкі долі наших земляків на заробітках, порізно від сім'ї, в не завжди комфортній атмосфері.

«Така соціальна проблематика сучасного українського народу не часто та не так гостро підіймається в нашій країні, як це мало б бути, що робить твори Дмитра надзвичайно актуальними. Експоновано також начерки, зроблені безпосередньо на фабриці під час зміни, та представлено блок еротичної графіки й живопису. Щодо скульптури – в ній домінує козацька тематика та деякі експерименти поліхромних фігур з дерева»,– підсумовують у художньому музеї Черкащини. Виставка Дмитра Бур’яна, лауреата Всеукраїнського конкурсу "Нові імена України", діятиме у Черкасах до 28 липня.

Популярні теми

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]