Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ВИКРИТО ЗЛОЧИННУ СХЕМУ ПО ОДЕРЖАННЮ НЕПРАВОМІРНОЇ ВИГОДИ ВІД ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ. ЖИТЕЛЬЦІ МІСТА ЧЕРКАСИ ПОВІДОМЛЕНО ПРО ПІДОЗРУ

За версією слідства приватний рієлтор спільно із службовими особами одного з комунальних підприємств Черкаської міської ради організували схему, спрямовану на вимагання й одержання неправомірної вигоди від осіб, які вимушено залишили свої домівки, розташовані в місцях проведення активних бойових дій, за поселення та проживання в гуртожитках комунальної власності. Хоча згідно з рішеннями органів місцевого самоврядування орендна плата за проживання з указаної категорії осіб не стягується, а кошти витрачені ними на оплату комунальних послуг компенсуються державою.

11 липня 2022 року, під процесуальним керівництвом Черкаської окружної прокуратури, у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, слідчими Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області та співробітниками Управління СБУ в Черкаській області вказаного рієлтора затримано на «гарячому» під час отримання частини неправомірної вигоди в сумі 4 000 грн. від внутрішньо переміщеної особи за поселення та проживання в гуртожитку одного з комунальних підприємств міста Черкаси.

Жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

На даний час слідством встановлено вже 20 внутрішньо переміщених осіб, від яких правопорушники отримали неправомірну вигоду за проживання в комунальних гуртожитках.

Наразі тривають необхідні слідчі дії з метою притягнення до кримінальної відповідальності всіх службових осіб комунального підприємства, причетних до злочинної схеми, а також розпочато невідкладні заходи по встановленню кількісті потерпілих, які постраждали від неправомірних дій злочинців, а тому закликаємо осіб, які були ошукані за аналогічною схемою звертатися до Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області, яке розташоване за адресою: вул. Пастерівська, 104, м. Черкаси або за номер телефону (0472)-39-36-01.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]