Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ЗАБОРОНИЛИ ЛОВИТИ РАКІВ
З 25 серпня по 30 вересня у водоймах області заборонено ловити раків.
Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
Мета заборони - захистити членистоногих в період другої линьки, під час якої вони найбільш уразливі. Линька раків відбувається один-два рази на рік у дорослих особин, а у молодих - кожен раз при зростанні і розвитку. Вона триває від декількох годин до доби. Однак період формування і зміцнення нового панцира може тривати від одного до півтора місяців. Саме в цей час і діє заборона на вилов цих річкових мешканців.
Причиною линьки раків є їх зростання і розвиток. Панцир у них дуже міцний, він заважає повноцінно рости, тому процес його скидання необхідно для розвитку особин. Під час линьки членистоногі скидають не тільки панцир, але і хітинову оболонку очей і зябер. Линяють раки не в норах, а на відкритому простоті, тому в цей період вони найменше захищені.
"Малорухомість і природна незахищеність раків під час линьки дуже приваблює любителів легкої здобичі. Тому звертаюся до громадян з проханням не нехтувати даною забороною, адже від того, як пройде цей процес, залежить популяція раків у водоймах України", - заявив голова Держрибагентства Ярослав Бєлов.
У Мінагрополітики зазначили, що після закінчення заборони одній людині за добу можна зловити 30 раків на водоймах загального користування і 50 - на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Забороняється вилов цих річкових мешканців в темний час доби (пізніше години від заходу і раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.
За перевищення добової норми вилову раків передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 340 до 680 грн. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки в розмірі 25,5 грн за кожен екземпляр незаконно виловленого рака.
Також в Правилах любительського і спортивного рибальства прописано мінімальний розмір раку, який дозволений до лову рибалкам. Забороняється вилов цих водних біоресурсів менше 10 см.

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]