Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ЗАХОДИ ЩОДО ПОПЕРЕДЖЕННЯ РОЗПОВСЮДЖЕННЯ СПАЛАХІВ ГРВІ ТА ГРИПУ

Щороку в осінньо-зимовий період із послабленням захисних функцій організму людини підвищується ризик захворюваності на гострі респіраторно-вірусні інфекції та грип. Грип має симптоми, схожі з іншими гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ), але є набагато небезпечнішим. Тому перші ж симптоми ГРВІ вимагають особливої уваги.

ГРВІ та грип дуже легко передаються від людини до людини повітряно-крапельним шляхом – коли хвора людина кашляє, чхає чи просто розмовляє. У зоні зараження перебувають люди в радіусі 2 метрів навколо хворого.

Хвора людина, навіть із легкою формою ГРВІ та грипу, становить небезпеку для оточуючих протягом усього періоду прояву симптомів – це, в середньому 7 днів. Проте, нехтуючи власним здоров’ям і наражаючи на небезпеку оточуючих, часто хворі не звертаються за медичною допомогою, займаються самолікуванням, продовжують відвідувати роботу, їздити в громадському транспорті, відвідувати магазини, ринки та місця масового скупчення людей.

Зі збільшенням кількості випадків захворювання на ГРВІ та грип серед працівників підприємств зони відчуження варто приділити особливу увагу дотриманню рекомендацій щодо попередження розповсюдження спалахів ГРВІ та грипу.

Щоб уникнути зараження вірусом ГРВІ та грипу необхідно дотримуватись кількох простих речей:

  • уникати скупчень людей – аби зменшити вірогідність контактів із хворими людьми, при тому що деякі з них є заразними навіть до появи очевидних симптомів;
  • користуватися одноразовими масками при необхідності – щоб захистити себе чи оточуючих від зараження;
  • регулярно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання;
  • повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми – для підвищення опірної здатності організму;
  • мати чисті руки – інфекція потрапляє в організм через рот, ніс та очі, яких ви час від часу торкаєтесь руками. Тими ж руками ви тримаєте гроші чи тримаєтесь за поручні, де кілька годин зберігаються в активному стані віруси і бактерії, що залишились від дотиків рук інших людей. Тому необхідно часто мити руки з милом або обробляти їх дезінфікуючим гелем із вмістом спирту;
  • користуватися тільки одноразовими паперовими серветками і рушниками – як після миття рук, так і для того, щоб прикрити обличчя під час кашлю, а також при нежиті;
  • при перших ознаках хвороби звертатися до лікувального закладу – щоб не провокувати ускладнення власної хвороби і не наражати інших людей на небезпеку.

Якщо ви захворіли – утримайтесь від виходу на роботу, не наражайте інших на небезпеку, зверніться по кваліфіковану допомогу.

Будьте здорові!

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя
24.04.2024, 14:56
За апеляцією прокурора грабіжника, який напав на літнього чоловіка, засуджено до реальної міри покарання

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]