Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Завдяки цифровим рішенням захисники можуть безпечно отримувати персоніфіковану допомогу

Розроблені фахівцями Міністерства у справах ветеранів України цифрові рішення дозволяють безпечно надавати персоніфіковану допомогу і послуги ветеранам війни та членам їхніх сімей.

При це повідомила заступник міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тетяна Калита під час участі у відкритті фотовиставки “Ми поруч”, організованої Товариством Червоного Хреста в Україні.

З метою виявлення потреб нашої аудиторії на базі Єдиного державного реєстру ветеранів війни був створений аналітичний портал data.mva.gov.ua – для державних, приватних та міжнародних організацій, які працюють в інтересах ветеранів війни та їхніх родин. Він містить деперсоналізовані дані про ветеранів задля того, щоб ті, хто мають можливість допомогти – мали оперативні дані для розрахунків об’ємів участі у відповідних проєктах.

“Завданням № 1 стало забезпечення безпеки цих даних – ми закрили все, що могло призвести до витоку інформації та шкоди цій категорії людей, – наголосила Тетяна Калита.

Так, завдяки роботі цього ресурсу 16 лютого стартував перший спільний цифровий проєкт Мінветеранів та Товариства Червоного Хреста в Україні із надання грошової підтримки ветеранам, які отримали інвалідність І або ІІ групи внаслідок війни. Процедура подачі заявки на виплату коштів відбувається зі смартфона чи комп’ютера та займає 2-3 хвилини, верифікація здійснюється автоматично відповідно до реєстрів, без людського фактору. Цифровий інструмент розроблено за підтримки ПРООН в Україні та проєкту EU4DigitalUA.

“Станом на 20 лютого вже подано 2812 заявок і вони продовжують надходити. Нами створені інформаційні роз’яснюючі матеріали. Люди розуміють, як це зробити, навіть не виходячи з дому. Навіть, якщо вони знаходяться там, де ми не можемо до них потрапити – вони знають, що подати заявку можливо і допомога надійде. Наша команда працює 24/7, щоб підтримати і допомогти”, – зазначила заступниця міністра.

Тетяна Калита від імені Мінветеранів висловила вдячність Товариству Червоного Хреста в Україні за продовження надання гуманітарної допомоги українцям та можливість фінансування спільного проєкту. “Для нас це перший цифровий проєкт з надання допомоги ветеранам. Висловлюю свою повагу та вдячність і прошу вас від імені всієї команди Мінветеранів бути в єдності з нами та подальшу плідну співпрацю”, – сказала вона.

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]