Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Збив машиною та закопав у лісі: на Черкащині мисливець, який убив пішохода, уникнув покарання

За рішенням Черкаського районного суду від покарання було звільнено чоловіка, який на смерть збив людину, закопав її у лісі та двічі повертався на місце злочину. Відповідний вирок виніс суддя Євген Тептюк.

Слідством було встановлено, що 14 січня 2016 року обвинувачений харків’янин поїхав автомобілем «Toyota Land Cruiser» на полювання в Чигиринському районі. Вже під вечір він з трьома товаришами повертався додому і на перехресті біля селища Орбіта збив чоловіка, який переходив дорогу в невстановленому місці.

Після ДТП обвинувачений вийшов з машини та перевірив чи живий потерпілий. Зробивши висновок, що той помер, горе-водій із своїм товаришем відволік загиблого на узбіччя і залишив. Чоловіки поїхали до Чигирина, де зупинилися на час полювання.

Вже у помешканні один із друзів згадав, що залишив свій мобільний телефон біля потерпілого. Тому вони вирішили повернутися на місце ДТП. Тіло загиблого лежало на тому ж місці, чоловіки забрали телефон і поїхали додому.

Вже згодом обвинувачений залишив друзів та ще раз повернувся на місце злочину. Він відволік тіло загиблого до лісосмуги, викинув його у яму і прикидав землею та гілками. Повернувшись до Чигирина, чоловік відірвав зі своєї машини понівечені від ДТП фари та зняв пошкоджене кріплення номерного знаку.

Наступного дня зловмисник відправився на чергове полювання з друзями, а ввечері повернувся до Харкова.

Тіло загиблого наступного ранку виявили випадкові перехожі. Подружжя вийшло з села Вітове на дорогу та виявило сліди крові на дорозі, а на узбіччі – сліди волочіння, що вели до лісу. Чоловік пішов за ними та виявив загиблого. Він одразу повідомив про все поліції.

На впізнання з правоохоронцями прибув батько потерпілого, який вранці повідомив у поліцію про зникнення свого сина. За його словами, того фатального дня його син поїхав до Чигирина на відмітку в центрі зайнятості, а ввечері не повернувся додому, на дзвінки також не відповідав. Тому з самого рання наступного дня чоловік написав заяву до поліції про зникнення сина.

Під час суду чоловік не визнав своєї провини у скоєному злочині та повідомив, що потерпілий загинув одразу і його врятувати було неможливо. Чому ж не викликав «швидку», правоохоронців та ще кілька разів повертався на місце злочину, закопав тіло і приховував свою причетність до ДТП він так і не пояснив. А на завершення він заявив, що у цій ситуації саме він є потерпілим та просив його виправдати.

Суд визнав горе-водія винним у скоєному злочині, передбаченому ч.1 ст.135 КК України (залишення особи в небезпеці без допомоги) та засуджено до двох років позбавлення волі. Однак від покарання його звільнено через закінчення строку давності справи.

Також суд частково задовільнив вимогу позивача та зобов’язав засудженого сплатити 150 000 грн моральної шкоди. Окрім цього він має сплатити 14 660,51 грн. на користь держави за проведення експертиз.

Додамо, за інфомрацією сайту 18000, засудженим є харківський адвокат Сергій Сергійович Яно. Він має дружину та двох дітей.

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]