Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Чим корисний мідний купорос?
  • 04.04.2023
Мідний купорос здавна застосовується як фунгіцид, тобто засіб, що має протигрибкову дію. Він призначений для обробки декоративних рослин (наприклад, троянд), а також чагарників, плодово-ягідних культур (винограду, аґрусу, смородини, яблуні) від різних шкідників і захворювань (парші, плямистостей, моніліоза, антракноза, гнилі та інших). Ним знезаражують місця ушкоджень у кущів і дерев. На торф'яних ґрунтах, де мідь у дефіциті, цей блакитний порошок використовують як мікродобриво. 

Правила застосування: щоб мідний купорос не нашкодив здоров'ю, навколишньому середовищу, а приніс тільки користь, перед тим, як його використовувати, неодмінно уважно прочитайте інструкцію, прикладену до упаковки. Ми вкажемо лише деякі випадки, коли виробник рекомендує використовувати для обробки розчин мідного купоросу.

Айва, груша, яблуня - парша, філостикоз, різні плямистості, усихання, моніліоз. Береться 100 грамів порошку на 10 літрів води, після розчинення на кожне дерево йде для обприскування 2-3 літри такого розчину. Причому, обприскування необхідно провести дуже рано, коли ще бруньки не розпустилися.

Вишня, черешня, абрикос, слива, персик - кокомікоз, клястероспороз, курчавість, моніліоз.
 

Популярні теми

02.11.2023, 15:54
Гримуча суміш, що знищує бур'яни моментально
27.02.2023, 10:23
Коли треба міняти грунт у теплиці?
12.04.2023, 11:29
Вирощуємо пекінську капусту.
03.04.2023, 13:20
Щоб було багато смородини
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]