- 07.04.2023
«Солити» грядки – випробуваний і вірний прийом з поліпшення живлення рослин. Він користувався популярністю в старі часи, коли добути мінеральні добрива для особистого господарства було непросто.
Особливо ефективний цей прийом на бідних піщаних ґрунтах. Коренеплоди в таких умовах вдаються не занадто добре. Буряк, наприклад, дозріває зовсім несолодкий, а морква – з гіркуватістю, причому в процесі зберігання гіркота підсилюється. Якщо ж грядки «посолити», то в буряка збільшиться цукристість, а морква запасе значно більше каротину.
У липні-серпні коренеплоди активно набирають силу. Саме в цей період їх корисно підживити. У відрі води розчиніть столову ложку повареної солі, добре розмішайте і влийте на грядки з коренеплодами. Але спочатку не забудьте ґрунтовно полити грядки. У сухому ґрунті дія солі буде дорівнювати нулю. Добре пролитий ґрунт можна просто посолити із сільнички.
Особливо ефективний цей прийом на бідних піщаних ґрунтах. Коренеплоди в таких умовах вдаються не занадто добре. Буряк, наприклад, дозріває зовсім несолодкий, а морква – з гіркуватістю, причому в процесі зберігання гіркота підсилюється. Якщо ж грядки «посолити», то в буряка збільшиться цукристість, а морква запасе значно більше каротину.
У липні-серпні коренеплоди активно набирають силу. Саме в цей період їх корисно підживити. У відрі води розчиніть столову ложку повареної солі, добре розмішайте і влийте на грядки з коренеплодами. Але спочатку не забудьте ґрунтовно полити грядки. У сухому ґрунті дія солі буде дорівнювати нулю. Добре пролитий ґрунт можна просто посолити із сільнички.
Популярні теми
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.