Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
В Україні створюють диво-книгу для найкращих бібліотек світу
  • 10.02.2017
В Україні починають писати "Книгу добра". Міжнародний соціальний проект планує залучити понад 300 тисяч українських дітей, які писатимуть свої історії добра і малюватимуть ілюстрації, повідомляє "5 канал".
 

Як зазначається, спеціально створена комісія вибере 50 таких розповідей і малюнків, які увійдуть до Книги. Вона має виглядати як серйозний фоліант з особливого паперу, виготовленого вручну з клаптиків тканин і рослинних зерен.

"Книга добра" буде виглядати так: папір буде зроблений, як ми говорили, трава буде зібрана, якісь квіти, одяг з України. Деякі сторінки будуть такими, що їх можна буде полити водою і вони будуть проростати. Триста тисяч дітей, які будуть робити ілюстрації, будуть мати нагороду. Вони поїдуть в Угорщину на відпочинок", – розповів співорганізатор проекту "Книга добра", керівник Центру української культури в Таллінні Анатолій Люлюк.

Зазначимо, що проект стартує за підтримки Кардинала Любомира Гузара і Міністерства закордонних справ. Його представлять як в українських школах, так і в посольствах України в різних країнах.

Організатори планують створити сотню ексклюзивних примірників диво-книги, які подарують найіменитішим бібліотекам світу. Передусім, щоб показати – українці вміють робити добро і вражати добротою.

"Ми домовились, що ми зможемо передати цю Книгу до найбільших бібліотек світу. Вона буде у відкритому доступі у Лондоні, Ватиканській бібліотеці, Вашингтоні. Звідти виникне ще одне почуття до сучасної України", – переконаний міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Популярні теми

14.02.2017, 17:16
Вживати яку каву небезпечно для здоров'я
02.05.2023, 07:34
Який знак повинен бути на пачці з насінням огірків, щоб отримати гарний урожай
07.04.2023, 11:07
Навіщо ґазди "солять" грядки
21.04.2023, 12:29
Користь добрив та які вони бувають
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]