Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Державна зрада та колабораційна діяльність - повідомлено про підозру двом громадянам України, які працюють на користь держави-агресора

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури двом громадянам України повідомлено про підозру в державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. ч. 5, 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, 36-річний житель Херсонщини, після захоплення ворогом населених пунктів Чаплинської селищної територіальної громади і Хрестівської сільської територіальної громади Каховського району Херсонської області, у липні 2022 року добровільно обійняв посаду так званого «временно исполняющего обязанности специалиста группы тылового обеспечения Чаплынского районного отделение полиции Каховского районного отдела полиции Главного управления МВД Херсонской области» в незаконно створеному правоохоронному органі.

У вересні 2022 року він перейшов на посаду «полицейского (водителя) отдельного взвода патрульно-постовой службы полиции отделения МВД по Чаплынскому муниципальному округу Главного управления МВД Херсонской области», яку обіймає до цього часу, працюючи на користь держави-агресора.

Ще одна підозрювана – 40-річна жителька Троїцької селищної громади Луганської області. У квітні 2022 року жінка добровільно обійняла посаду «заведующей сектором архитектуры и градостроительства» «администрации троицкого района лнр», тобто виконувала організаційно-розпорядчі функції  в незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території Луганщини.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальних провадженнях здійснюють співробітники УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ст. 111 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна;

санкція ст. 111-1 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

Популярні теми

03.05.2024, 09:01
Кіберполіцейські викрили зловмисника, який зберігав матеріали порнографічного характеру за участю дітей
03.05.2024, 09:04
3 000 доларів США за незаконний перетин державного кордону – викрито чергову схему
03.05.2024, 09:32
На Великдень очікуються заморозки та похолодання, – Укргідрометцентр (https://www.meteo.gov.ua/ua/Meteorolohichni-poperedzhennya)
03.05.2024, 09:35
Повідомлено про підозру чоловіку, який вчиняв розпусні дії щодо 13-річної дівчини

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]