Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
МІСЬКІЙ ВЛАДІ РОЗКАЗАЛИ, ЯКОЮ МОЖЕ БУТИ СУЧАСНА СМІЛА І ЩО ТАКЕ СМАРТ-МІСТО МАЙБУТНЬОГО
10 липня у малій залі Будинку рад відбулася презентація програми "Безпечне місто" - аналітичної системи оповіщення та обробки даних, що надходять з ІР-відеокамер із вбудованою аналітикою. Презентацію програмно-апаратного комплексу "СаМаР" представив директор ТОВ "КОБІ СС" Олег Вихристюк. Система автоматично відслідковує та аналізує відеоінформацію, що фіксується камерами спостереження в режимі реального часу на предмет різноманітних ситуацій, таких як визначення номерів авто, детекція особи з подальшим розпізнаванням, захист від вторгнення, стеження за об'єктом, визначення ДТП, визначення залишених предметів та багато іншого.
2019 07 11 smartmisto1
Цікаво було дізнатись, що тепер по всьому місту, зокрема, в магазинах, аптеках, школах, можна встановити камери, через які можна перевірити якість продукції, наявність фальсифікату, рівень радіації тощо. Є спеціальні камери, запрограмовані датчики яких спрацьовуватимуть на людей, хворих певними хворобами. Словом, цифрові технології стрімко розвиваються і спеціальні камери можуть зробити місто комфортним та безпечним. Проте це досить дорого вартісне задоволення. Проста камера відео спостереження коштуватиме від 25 тисяч гривень. А ще потрібні кошти на її постійне обслуговування та встановлення комп’ютерної системи до неї.

Програми «Безпечне місто» вже працюють у Чернігівській та Рівненській областях, отримала позитивні відгуки від керівництва Національної поліції України. У Сумах в рамках цієї програми 15 шкіл обладнані відеоспостереженням з аналітикою. З 2019 року компанія будує систему у Житомирі, Ужгороді та в Івано-Франківській області, розпочата розробка проектно-кошторисної документації міст Васильків (Київська область), Черкас.
2019 07 11 smartmisto
Також сучасні міста України все більше застосовують Смарт-технології. Смарт-місто – це «розумне» місто за рахунок інформаційних та комунікаційних технологій, які інтегрують для управління міським майном. Проблема неефективності в смарт-містах вирішується за допомогою різних датчиків, що працюють в режимі реального часу. Вони збирають інформацію від мешканців та інших пристроїв, обробляють її та аналізують.

Секретар міської ради за заступники міського голови Сміли уважно вислухали нову інформацію, але, на жаль, на придбання такої системи для нашого міста у бюджеті немає грошей. Одна з кандидатів у народні депутати від нашого округу пообіцяла подарувати місту 10 таких відеокамер. Але чи зробить вона це після виборів – буде видно.

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]