Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
На Черкащині викрито жінку, яка налагодила схему ухилення призовників від військової служби через свої зв’язки з лікарями та членами ВЛК

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру місцевій жительці, яка організувала схему ухилення призовників від мобілізації (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, жінка за неправомірну вигоду в сумі 150 тис. грн з особи обіцяла повпливати на військово-лікарську комісію ТЦК та СП для списання з обліку військовозобов’язаних чоловіків, які підлягають призову до Збройних Сил України.

Підозрювана використовувала свої зв’язки серед лікарів Черкаської обласної лікарні для оформлення медичних висновків, на підставі яких військово-лікарська комісія визнавала чоловіків непридатними для проходження військової служби.

Правоохоронці задокументували одержання неправомірної вигоди від трьох призовників.

Під час обшуків, проведених у Черкаській обласній лікарні, у зловмисниці вилучено гроші в сумі 200 тис. грн і 4000 доларів США, які вона одержала як неправомірну вигоду від військовозобов’язаних, а також медичні висновки, виготовлені лікарями на її прохання.

Жінку затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу – тримання під вартою.

Злочин викрито працівниками УСР в Черкаській області ДСР НП України, слідчого управління та ВМП ГУНП в Черкаській області.

Санкція указаної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

Популярні теми

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]