Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
НА ЗАСІДАННІ КОМІСІЇ ТЕБ та НС РОЗГЛЯНУЛИ ПИТАННЯ САНЕПІДЕМСИТУАЦІЇ В МІСТІ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ ЛІТНЬОГО ВІДПОЧИНКУ НАСЕЛЕННЯ МІСТА НА ВОДНИХ ОБ'
4 травня під головуваванням міського голови Олексія Цибка відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На засіданні розглянули питання про санепідситуацію в місті та заходи щодо недопущення її ускладнення.
Начальник Смілянського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Микола Щербаков проінформував присутніх, що у Черкаській області, як і в цілому в Україні, санітарно-епідемічна ситуація, пов’язана із спалахами гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, залишається напруженою. За інформацією Держпродспоживслужби України у 2019 році зареєстровано 204 спалахи кишкових інфекційних захворювань, під час яких постраждало 2568 осіб, у тому числі 1322 дітей. У порівнянні з 2018 роком всі вищезазначені показники зросли у 1,3 рази.
У Черкаській області у 2019 році зареєстровано 5 випадків групових захворювань на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння, внаслідок яких постраждала 81 особа, в тому числі 32 дітей. Як свідчать результати розслідувань означених спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, основними причинами їх виникнення стали грубі порушення суб’єктами господарювання вимог санітарного законодавства, законодавства про безпечність харчових продуктів, санітарно-протиепідемічного режиму, правил особистої гігієни та інше.
У місті Сміла випадки групових захворювань на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння протягом 2019 року не реєструвались. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, відмічається зниження інфекційної захворюваності на гострі кишкові інфекції (ГКІ) - в 1,4 рази, ротавірусний ентерит - в 7,3 рази, але спостерігалось зростання, порівняно з 2018 роком, захворюваності серед населення на сальмонельоз - у 3,8 рази. За минулий рік в місті не реєструвались випадки вірусного гепатиту А.
Впродовж 2019 року фахівцями Держпродспоживслужби міста в порядку державного нагляду (контролю) за дотриманням санітарного законодавства проведено 46 планових та позапланових перевірок об’єктів нагляду, порушення санітарних норм та правил виявлені на 16 (35%) об’єктах. Найбільша питома вага порушень зареєстрована при перевірці об’єкту централізованого водопостачання (100%), закладів оздоровлення та відпочинку для дітей (50%), дошкільних навчальних закладів (37%), лікувально-профілактичних закладів (29%) та ін.
В ході проведених у 2019 році, за участі спеціалістів Держпродспоживслужби, комісійних перевірок соціально значимих об’єктів, порушення вимог санітарного законодавства виявлялись у 88% випадків (у 2018 році - 82%), зокрема у 100% загальноосвітніх, дитячих інтернатних закладах, закладах професійної освіти та ВНЗ ІІ ступеню акредитації, закладах громадського харчування, продовольчої торгівлі, місць масового відпочинку людей, місць поводження з твердими побутовими відходами, у 75% дитячих відпочинкових закладів, дошкільних навчальних закладів, у 60% лікувально-профілактичних закладів.
Як свідчать результати перевірок, порушення санітарного законодавства на соціально важливих об’єктах мають системний характер та становлять реальні ризики виникнення і розповсюдження інфекційних хвороб та неінфекційних захворювань серед населення міста, насамперед в організованих колективах.
З метою недопущення ускладнень санітарно-епідемічної ситуації в місті, зокрема з гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь, комісія прийняла відповідне рішення для керівників підприємств харчової промисловості та громадського харчування, структурних підрозділів виконкому.  
 
Також на засіданні було розглянуто питання щодо організації літнього відпочинку населення міста на водних об’єктах.
Головний інспектор Смілянського РВ УДСНС України в Черкаській області Олександр Козачек поінформував про те, що у 2019 році на території міста Сміла зареєстровано 4 випадки загибелі людей на водних об’єктах.
11.06.2019 року на річці Тясмин (в районі вулиці Жуковського), під час купання у невстановленому місці, потонув підліток 2006 року народження.
13.07.2019 року на Графському озері (в районі стадіону «Авангард»), під час купання, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, потонула жінка 1982 року народження.
29.08.2019 року на річці Тясмин (в районі місця масового відпочинку населення поблизу стадіону «Юність»), під час купання, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, потонув чоловік 2001 року народження.
01.09.2019 року на річці Тясмін (в районі місця відпочинку населення поблизу стадіону «Юність»), під час купання, потонув чоловік 1973 року народження.
Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є недотримання громадянами правил безпечної поведінки, а саме: купання в не обладнаних для цього місцях та перебування у воді в нетверезому стані.
Заслухавши надану інформацію та виступи присутніх, комісія  вирішила:
1. Організувати місця масового відпочинку населення міста на водному об’єкті р. Тясмин в районі стадіону «Юність», по вул. Ротондівська, 1, та в районі загальноосвітньої школи № 6, на водному об’єкті р. Сріблянка по вул. родини Бобринских (біля стадіону «Авангард»).
2. Установити період функціонування та час роботи місць масового відпочинку населення міста на водних об’єктах з 15 травня (але не раніше дня закінчення відповідних карантинних заходів) по 31 серпня 2020 року з 8.00 до 19.00 години.
3. Призначити відповідальними за обладнання і утримання місць масового відпочинку населення міста на водних об’єктах управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету міської ради та Смілянське комунальне підприємство «Комунальник», яким до початку купального сезону провести облаштування місця масового відпочинку громадян.
4. Організувати в місцях масового відпочинку громадян постійне чергування рятувальників Смілянської пошуково-рятувальної групи Комунальної водолазно-рятувальної служби Черкаської обласної ради з метою попередження нещасних випадків та надання допомоги тим, хто потрапив у біду на воді.
 
 

Популярні теми

03.05.2024, 09:01
Кіберполіцейські викрили зловмисника, який зберігав матеріали порнографічного характеру за участю дітей
03.05.2024, 09:04
3 000 доларів США за незаконний перетин державного кордону – викрито чергову схему
03.05.2024, 09:32
На Великдень очікуються заморозки та похолодання, – Укргідрометцентр (https://www.meteo.gov.ua/ua/Meteorolohichni-poperedzhennya)
03.05.2024, 09:35
Повідомлено про підозру чоловіку, який вчиняв розпусні дії щодо 13-річної дівчини

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]