Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ОСВІТЯНИ ОБЛАСТІ ОБГОВОРИЛИ ОСОБЛИВОСТІ ПІДГОТОВКИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

Днями відбулася обласна онлайн-нарада для керівників органів управління освітою з питань підготовки до нового 2020-2021 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період.

Захід відбувся за участю заступника голови облдержадміністрації Юрія Лесюка, начальника управління освіти і науки ОДА Ольги Чепкої, заступника начальника Управління Оксани Сімушіної, ректора КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Наталії Чепурної, спеціалістів Управління.

На порядок денний наради були винесені питання організованого початку нового навчального року, виконання обласних програм, використання коштів освітньої субвенції, пожежної безпеки закладів освіти, діяльності мережі позашкільних освітніх закладів області.

Відкриваючи захід, Юрій Лесюк зазначив, що освітяни Черкащини гідно вийшли з досить складної ситуації в умовах карантину, забезпечивши належний рівень надання освітніх послуг у дистанційному режимі.

Водночас Юрій Миколайович наголосив, що, відповідно до динаміки поширення епідемії COVID-19 в Черкаській області, в закладах мають бути проведені відповідні підготовчі роботи щодо дотримання протиепідемічних заходів: «Необхідно вирішити питання щодо забезпечення закладів пірометрами, індивідуальними засобами захисту, деззасобами для обробки рук та поверхонь згідно з рекомендаціями Державного санітарного лікаря. Також потрібно пропрацювати проблемні місця, пов’язані зі значним скупченням дітей. Однак також необхідно бути готовим працювати на основі змішаних форм навчання, включаючи дистанційну форму здобуття знань, роботу закладів у декілька змін. Основне завдання – це забезпечити дітям можливість витися.»

Також Юрій Лесюк зупинився на питанні виплати заробітної плати працівникам освітньої галузі.

Ольга Чепка означила перспективи початку нового навчального року в закладах освіти Черкащини: «Сьогодні маємо всі підстави сподіватися, що початок навчального року співпаде з його звичайним календарним 1 вересня і діти у всіх школах будуть мати нагоду сісти за парту. Але на сьогоднішній день ми повинні бути готові, щоб у випадку погіршення чи загострення епідемічної ситуації, перейти у режим дистанційного навчання. Поки що, на сьогоднішній день, мова про це не йде».

Також Ольга Володимирівна проаналізувала досвід надання освітніх послуг в умовах карантину та надала рекомендації щодо часткового введення дистанційного режиму.

Принагідно начальник Управління анонсувала створення робочої групи для розроблення методичних рекомендацій впровадження часткового дистанційного режиму навчання в школах. Робочу групу буде створено під керівництвом обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників за участю вчителів, які мають досвід роботи з забезпечення дистанційного режиму в школах.

Заступник начальника Оксана Сімушіна поінформувала учасників наради щодо проблемних питань підготовки закладів освіти до опалювального періоду 2020-2021 року.

Стан використання субвенцій з обласного бюджету окреслила начальник відділу вищої, професійно-технічної освіти та фінансового забезпечення Управління Тетяна Кійко.

Про шляхи формування фахової майстерності педагогічних працівників у 2020-2021 навчальному році розповіла Наталія Чепурна.

Головний спеціаліст відділу інклюзивної, позашкільної освіти та виховної роботи Управління Тетяна Шевченко зупинилася на питанні забезпечення позашкільної освіти та організації виховного процесу в 2020-2021 навчальному році.

У ході онлайн-зустрічі присутні керівники органів управління освітою мали нагоду отримати компетентні відповіді на нагальні питання.

За інформацією Управління освіти і науки облдержадміністрації

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
18.03.2024, 12:23
Для ветеранів і ветеранок лікування у стаціонарі безкоштовно за Програмою медичних гарантій
15.03.2024, 12:48
Правоохоронці Черкащини попереджають про схему шахрайства у соціальних мережах
12.03.2024, 12:10
Для дітей встановили нову ігрову локацію

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]