Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ МІСЬКОГО ФЕСТЕВАЛЮ-КОНКУРСУ "СУЗІР'Я ТАЛАНТІВ БАГАТОДІТНОЇ РОДИНИ -2018"
І. Загальні положення

Міський фестиваль - конкурс «Сузір’я талантів багатодітної родини - 2018» (надалі - Фестиваль) - це відкритий культурно-мистецький захід. Фестиваль проводиться щорічно та демонструє кращі зразки дитячої і юнацької творчості у сфері національної культури й мистецтва.

Мета Фестивалю - популяризація моральних, культурних цінностей сім’ї, відродження та збереження українських народних, родинних традицій, історичної спадщини, національно – патріотичне виховання дітей і молоді, створення умов для творчої реалізації дітей та учнівської молоді з багатодітних та малозабезпечених сімей, дітей інших соціально незахищених категорій.

 Завдання Фестивалю:

- виховання дітей та учнівської молоді на засадах культурних і моральних цінностей української сім’ї;

- виявлення й підтримка талановитих і обдарованих дітей та молоді, які зберігають і пропагують традиції української культури, історичної спадщини рідної країни та рідного міста;

- розвиток здібностей та обдарувань у різних видах і жанрах мистецтва;

- виховання художньо – естетичного смаку, підвищення виконавської майстерності дітей та молоді, обмін методами пошуку та освоєння українських народних культурних традицій, створення нових зразків дитячого фольклору;

- залучення дітей з багатодітних сімей та малозабезпечених сімей до кращих зразків класичного та сучасного українського мистецтва.

ІІ. Організатори Фестивалю

Організатор Фестивалю:

- Управління освіти, молоді та спорту міської ради.

Співорганізатор Фестивалю:

- Відділ культури виконавчого комітету міської ради.

ІІІ. Організація проведення Фестивалю

Загальне керівництво підготовкою та проведенням Фестивалю покладається на відділ молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту міської ради. До участі в організації та проведенні Фестивалю можуть залучатися представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадські організації та об’єднання громадян, благодійні фонди, меценати.

Для проведення Фестивалю утворюється міський організаційний комітет та журі, що затверджується наказом управління освіти, молоді та спорту Смілянської міської ради.

Організаційний комітет :

- розробляє програму Фестивалю;

- координує оперативну роботу з підготовки, організації та проведення Фестивалю;

- координує підбиття підсумків з визначенням переможців, які братимуть участь у гала-концерті, інших міських тематичних мистецьких заходах.

Конкурсні виступи та роботи учасників Фестивалю оцінює професійне журі, до складу якого входять діячі культури і мистецтва, представники оргкомітету.

ІV. Учасники Фестивалю

Учасниками Фестивалю є діти, які зареєстровані та проживають в м.Сміла:

Група 1 - діти з багатодітних та малозабезпечених сімей віком від 5 до 23 років (сім’ї, які перебувають в Єдиному банку даних багатодітних сімей м. Сміла та мають посвідчення дитини з багатодітної сім’ї або довідку про склад сім’ї, які, відповідно до законодавства, одержують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям й мають відповідну довідку, дійсну на момент проведення Фестивалю);

Група 2 - діти інших соціально незахищених категорій, виступ чи робота яких відповідає тематиці Фестивалю (діти – інваліди, діти – сироти, діти позбавлені батьківського піклування).

Бажаючі взяти участь у фестивалі надають до відділу молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту Смілянської міської ради анкету – заявку на участь у Фестивалі згідно зі зразком (додаток 3) у електронному та паперовому вигляді за 10 днів до проведення Фестивалю. Надання анкети – заявки на учасника є обов’язковим! Електронна адреса для надання анкет – заявок: smila-moloda@ukr.net

Погоджуючись на участь в Фестивалі, учасники підтверджують свою згоду на здійснення організаторами Фестивалю (його уповноваженими представниками) і/або третіми особами за завданням організаторами збору, обробки, зберігання, використання, розповсюдження в цілях проведення Фестивалю отриманих від учасників даних, з дотриманням необхідних заходів захисту таких даних від несанкціонованого розповсюдження у відповідності до Закону України від 01.06.2010 № 2297-VI «Про захист персональних даних».

V. Програма проведення Фестивалю

Конкурс - фестиваль «Сузір’я талантів багатодітної родини» проводиться до Дня Матері 15 травня 2018 року. Місце проведення Фестивалю - міський будинок культури. Реєстрація – із 13.00 год. Початок Фестивалю о 14.00 год.

Тематика Фестивалю: «Щаслива дитина – Щаслива родина – Щаслива Україна!».

Конкурс проводиться за наступним номінаціями:

- «вокальне мистецтво»;
- «хореографія»;
- «музичне виконання»;
- «образотворче мистецтво»;
- «художнє та авторське виконання»;
- «оригінальний жанр»;
- «декоративно-прикладне мистецтво».

Порядок проведення Фестивалю передбачає визнання і присудження в кожній номінації призових місць та вручення грамот за I, II, III місця у чотирьох вікових категоріях: І вікова категорія – 5 - 9 років; ІІ вікова категорія – 10 - 14 років; ІІІ вікова категорія – 15 – 18 років; ІV категорія – 19 – 23 роки.

Виступи оцінюються журі за відповідними критеріями:

- «Вокальне мистецтво» - відповідність тематиці Фестивалю, чистота інтонування, відповідність репертуару вокально-технічним і віковим особливостям виконавця, володіння навичками вокального мистецтва, виконавська майстерність, сценічна культура; тривалість виступу - до 4 хвилин;

- «Хореографія» - оригінальність постановки номера, дотримання танцювальної техніки, виконавська та акторська майстерність, гармонійність музичного і танцювального матеріалу, естетика костюмів і реквізиту, якість музичного супроводу, відповідність тематиці Фестивалю, загальне артистичне враження; тривалість виступу - до 7 хвилин;

- «Музичне виконання» - відповідність тематиці Фестивалю, творча індивідуальність, техніка виконання, різноплановість репертуару, емоційність виконання, сценічна культура; тривалість виступу - до 4 хвилин;

- «Оригінальний жанр» - рівень підготовки, сценічна культура, виконавська та акторська майстерність, розкриття творчого задуму;

- «Образотворче мистецтво» (живопис, графіка, скульптура, аплікація тощо) - відповідність тематиці Фестивалю; оригінальність художньо-образного рішення, багатство індивідуальних творчих прийомів, індивідуальність виконання, композиційна гармонія роботи;

- «Декоративно-прикладне мистецтво» (вироби з лози, соломи, глини, інших матеріалів, бісероплетіння, вишивка, писанки, предмети декоративного розпису тощо) - відповідність народним традиціям, художній рівень та індивідуальність виконання, відображення місцевого колориту, багатство індивідуальних творчих прийомів, інноваційність технік, якість оформлення робіт.

Для оцінювання журі в номінаціях «Образотворче мистецтво» та «Декоративно – прикладне мистецтво» подається не більше однієї роботи.

4) Кожен учасник може брати участь не більше ніж у двох номінаціях (до кожної номінації подається окрема заявка).

Увага! Роботи, що представлялися у попередні роки, на Фестиваль не приймаються!

Участь у Фестивалі є безкоштовною.

VІ. Нагородження та фінансування

Переможці Фестивалю визначаються окремо за групами в кожній з номінацій та вікових категорій, нагороджуються за І, ІІ, ІІІ місця грамотами управління освіти, молоді та спорту Смілянської міської ради та пам’ятними подарунками, їх творчі керівники – подяками управління освіти, молоді та спорту.

Витрати з організації та проведення Фестивалю – за рахунок відділу молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту міської ради, додатково залучених коштів, не заборонених чинним законодавством України.

Церемонія нагородження переможців Фестивалю відбувається в урочистій обстановці.

 

Популярні теми

03.05.2024, 09:01
Кіберполіцейські викрили зловмисника, який зберігав матеріали порнографічного характеру за участю дітей
03.05.2024, 09:04
3 000 доларів США за незаконний перетин державного кордону – викрито чергову схему
03.05.2024, 09:32
На Великдень очікуються заморозки та похолодання, – Укргідрометцентр (https://www.meteo.gov.ua/ua/Meteorolohichni-poperedzhennya)
03.05.2024, 09:35
Повідомлено про підозру чоловіку, який вчиняв розпусні дії щодо 13-річної дівчини

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]