Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Працівники територіального центру соціального обслуговування Смілянського району підводили підсумки своєї роботи у 2017 році
Стало вже доброю традицією, що колектив територіального центру підводить підсумки своєї роботи за увесь попередній рік, збираючись на підсумкову нараду. Це не тільки офіційний захід, але й справжнє свято, адже крім працівників закладу, до нього долучаються і гості, які завжди підтримують соціальну сферу району. Цього року підсумки містили важливі віхи діяльності організації за 2017 рік.

 А звітувати було про що, адже колектив терцентру за результатами роботи у минулому році занесений на Дошку Пошани колективів соціальної сфери області, немало терцентрів із районів приїжджали вивчати досвід, з Білозірської ОТГ також була делегація, яка знайомилася із діяльністю своїх колег по соціальному цеху.

Відкрила нараду директор терцентру, Заслужений працівник соціальної сфери України Галина Кравченко. У своїй доповіді вона відзначила, що 2017 рік був нелегкий, проте відбулося немало позитивних зрушень.

Незважаючи на складний фінансовий стан в районі, виплачені всі передбачені законодавством виплати соціальним робітникам, значно покращено умови їх праці, закуплено 38 веломашин, пошито жилети, сумки, забезпечено халатами, чобітьми, рукавицями, рушниками, засобами гігієни, розширено географію клубів і любительських об’єднань, вони діють у 13 селах району, поповнено відділення з організації надання адресної грошової та натуральної допомоги на 30,8 тис. гривень, зміцнено матеріально-технічну базу терцентру, завдяки Народному депутату Рудику С.Я. закуплено 2 комп’ютери.

Всі відділення працюють на результат. Станом на 01.01.2017 року виявлено 2402 особи, які потребують соціального обслуговування, фактично обслужено 2359 осіб, що складає 98,2 відсотка, а це вище середньообласного показника.

«Золотим фондом» соціального захисту назвала Галина Олександрівна працівників терцентру. Особливі слова подяки звучали на адресу ветеранів, які пропрацювали більше 20, 15, 10 років. Це Кравець Тетяна з Куцівки, Смаглій Тетяна з Плескачівки, Швидка Оксана з Ковалихи, Мандрика Тетяна з Балаклеї, Щербатюк Любов з Пастирського, Чорнобривець Тетяна з Балаклеї, Сіроштан Олена з Теклиного, Кулинич Ніла з Куцівки, Терехова Валентина з Костянтинівки та інші.

Не відстають від жінок і 2 чоловіки, які освоїли професію соціального робітника. Це Хоменко Микола з с.В.Яблунівки та Зелений Юрій з с.Мельниківки.

Головне, чого домагаються у своїй роботі соціальні робітники – це надання соціальних послуг згідно Державних стандартів. Для 985 одиноких людей похилого віку району соціальний робітник – найкращий друг, надійний помічник, а часто і єдина розрада в теперішньому складному житті. Саме так працюють всі наші 42 жінки соцробітниці і 2 чоловіки. Тому слова подяки лунали з уст директора всім, хто безпосередньо надає соціальні послуги і хто організовує, навчає, контролює і допомагає чітко налагоджувати процес соціального обслуговування. Було проаналізовано роботу всіх трьох відділень терцентру.

Завдяки спонсорам, благодійникам відділення з організації надання адресної натуральної та грошової допомоги за 2017 рік поповнилося промисловими та продовольчими товарами на 30 тисяч гривень, що дало можливість надати допомогу 504 малозабезпеченим сім’ям з дітьми та жителям району.

Особлива увага приділялась збагаченню форм і методів роботи, наданню соціальних послуг з адаптації та залученню ветеранів праці до участі в клубах, любительських об’єднаннях, Університетах ІІІ віку. З ініціативи терцентру вони діють у 13 селах району.

Значну увагу адміністрація терцентру приділяла підвищенню ділової кваліфікації та атестації соціальних працівників. Діє «Школа соціальної роботи», проводяться семінари-навчання, тренінги.

Робота терцентру постійно висвітлюється в ЗМІ та на сайті. У 2017 році підготовлено і випущено 3 буклети про діяльність клубів, любительських об’єднань та Університетів ІІІ віку.

У зв’язку з утворенням Ротмістрівської ОТГ територіальний центр співпрацює із нею на основі договору.

Галина Олександрівна щиро подякувала райдержадміністрації, районній раді, Народному депутату Рудику С.Я. за підтримку та допомогу, а також визначила пріоритетні напрямки роботи на 2018 рік.

До обговорення долучилися соціальні працівники і робітники терцентру, які висловили власні думки та дали високу оцінку діяльності організації у минулому році.

У підсумковій нараді також взяли участь і виступили гості: голова районної ради Володимир Грошев, заступник голови РДА Сергій Глізнецов, голова ради ветеранів району Сергій Латенко, помічник Народного депутата Рудика С.Я. Лідія Зайва, голова обласної профспілки працівників соціальної сфери Людмила Веселовська, голова Ротмістрівської ОТГ Володимир Ховайба.

Вони високо оцінили роботу колективу терцентру та побажали нових успіхів у нелегкій, але почесній професії. Крім того, від Народного депутата Рудика С.Я. були вручені подарунки – блокноти із ручками.

Після наради відбулися профспілкові збори колективу. З доповіддю виступила голова профкому Людмила Жук, а також голова ревізійної комісії Оксана Швидка. Під час зборів розглянули питання виконання колективного договору та затвердили кошторис і план роботи на поточний рік.

Тепер, підбивши підсумки, можна з упевненістю сказати, що 2017 рік завершився, адже результати та оцінка діяльності озвучені, плани побудовані, напутнє слово для роботи у 2018 році сказане. Увесь колектив терцентру готовий із новими силами поринути у нелегку, але важливу роботу допомоги людям. А на загальному фото, що стало прекрасним завершенням заходу, варто поглянути на очі кожного із працівників, адже вони горять завзяттям, добротою і любов’ю.

За інформацією Територіального центру соціального обслуговування райдержадміністрації

 

Популярні теми

03.05.2024, 09:01
Кіберполіцейські викрили зловмисника, який зберігав матеріали порнографічного характеру за участю дітей
03.05.2024, 09:04
3 000 доларів США за незаконний перетин державного кордону – викрито чергову схему
03.05.2024, 09:32
На Великдень очікуються заморозки та похолодання, – Укргідрометцентр (https://www.meteo.gov.ua/ua/Meteorolohichni-poperedzhennya)
03.05.2024, 09:35
Повідомлено про підозру чоловіку, який вчиняв розпусні дії щодо 13-річної дівчини

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]