Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ЩОДО ПЕРЕВІРОК ВИКОНАННЯ ЗАХОДІВ ПО НЕДОПУЩЕННЮ ПОШИРЕННЯ ЗАХВОРЮВАНЬ, СПРИЧИНЕНИХ КОРОНАВІРУСОМ COVІD -19 НА ОБ’ЄКТАХ НАГЛЯДУ МІСТА СМІЛА Т

З метою посилення державного нагляду (контролю) за проведенням профілактичних та протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню захворювань, спричинених коронавірусом COVІD -19, під час карантину з 12.03.2020 по 06.07.2020 фахівцями Смілянського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області проведено 268 комісійних перевірок (закладів громадського харчування, продовольчої та непродовольчої торгівлі, перукарень, пункти ЗНО, заклади  дошкільної освіти тощо та 24 позапланові перевірки агропродовольчих ринків

(на виконання  доручення Прем’єр – міністра України від 27.04.2020). Порушення санітарних норм і правил, протиепідемічних заходів, визначених постановами Головного державного санітарного лікаря України, були виявлені на 131 об’єкті, що складає 48,9% (виявлено 218 порушень). Комісійні перевірки проводились спільно із представниками органів місцевого самоврядування, територіальних підрозділів Національної поліції, із залученням засобів масової інформації.

Найбільш характерні порушення:     

– недотримання дезінфекційного, маскового режиму,

– не організовано температурний скринінг працівників,

– відсутнє маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами,

– не створені місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками,

– не організовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок, з подальшою утилізацією.

     За наслідками проведених перевірок  складено 18 протоколів про адміністративні правопорушення у сфері санітарного законодавства, винесено 18 постанов про накладення штрафів. Керівникам підприємств, установ направлено 286 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень, на адресу органів влади, місцевого самоврядування, причетних управлінь, відомств, організацій спрямовано  88 інформацій.

     Фахівці Смілянського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області ініціювали проведення 29 засідань  місцевих комісій з ТЕБ та НС виконавчого комітету Смілянської міської ради та Смілянської РДА.

   З урахуванням складної епідемічної ситуації у країні комісійні перевірки  спільно з представниками територіальних підрозділів Національної поліції за дотриманням протиепідемічних заходів проводились в т.ч. у святкові  та вихідні дні зі щоденним інформуванням Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

    При перевірках фахівці роз’яснювали суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність з надання послуг у закладах громадського харчування, торгівлі продовольчими, непродовольчими товарами та інших про важливість дотримання запроваджених обмежень.

       За поточний період 2020 року проводилась санітарно-освітня робота серед населення міста Сміла та Смілянського району з питань запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, пов’язаних з небезпечними інфекційними захворюваннями, в т.ч. коронавірусною інфекцією, масовими неінфекційними захворюваннями (отруєннями), а саме, підготовлено на направлено матеріали в засоби масової інформації:

– на сайт Смілянського міськвиконкому– 23;

–  статті до місцевих друкованих видань – 45;

– інформації на місцеве радіо – 27;

– інформації на сайт ГУ– 13;

– виступи на телебаченні – 1;

– проведено лекцій, бесід – 498;

– розповсюджувались наглядні матеріали, рекомендації, пам’ятки з означених питань – 256  пам’яток.

 

    Смілянське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області продовжує вживати заходів щодо приведення об’єктів до максимальних рівнів безпеки, створення мінімальних ризиків можливості виникнення та поширення інфекційних захворювань та усвідомлення суб’єктами господарювання і суспільством відповідальності за здоров’я та життя населення.

 

    Смілянське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]