Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
У Смілянській місцевій прокуратурі проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів
8 лютого 2018 року відбулася координаційна нарада під головуванням керівника Смілянської місцевої прокуратури Володимира Яценка за участю першого заступника прокурора Черкаської області Володимира Павленка, представників Національної поліції в області, Смілянської районної державної адміністрації, Смілянської районної ради, заступників керівника, начальників відділів та працівників апарату Смілянської місцевої прокуратури, начальників територіальних відділів поліції щодо стану законності та протидії злочинності в Смілянському, Городищенському, Кам’янському, Чигиринському та Шполянському районах, у тому числі її організованим проявам і корупції, за наслідками роботи Смілянської місцевої прокуратури впродовж 2017 року.

 Відкриваючи нараду, очільник Смілянської місцевої прокуратури Володимир Яценко окреслив пріоритетні завдання, визначені на сьогодні для органів прокуратури керівництвом прокуратури області.

Щодо конкретних результатів роботи повідомив, що протягом 2017 відмічено зменшення рівня зареєстрованих та облікованих злочинів, слідчими прийнято кінцеві процесуальні рішення у більшій кількості проваджень.

Водночас у Чигиринському та Кам’янському районах відмічається зростання кількості вчинених злочинів на 10 тисяч населення, високою залишається питома вага злочинів проти власності у Смілянському районі.

Увагу на недоліках та проблемних питаннях в роботі органів прокуратури й поліції зосереджував перший заступник прокурора області Володимир Павленко, який вимагав від підпорядкованих прокурорів максимально вжити дієвих заходів, спрямованих на підвищення ефективності реалізації прокурорських повноважень, активізувати досудове розслідування кримінальних проваджень для прийняття процесуальних рішень, вжити заходів до відшкодування збитків державі. Рішучі та наступальні дії необхідно здійснювати у боротьбі з корупцією, вживати комплекс організаційно-практичних заходів, спрямованих на покращення роботи задля реальної результативності.

На нараді підведено підсумки спільної діяльності правоохоронних органів у запобіганні та протидії злочинності та корупції на території Смілянського, Городищенського, Кам’янського, Чигиринського та Шполянського районів.

Учасниками заходу відмічено, що організація скоординованої роботи та об’єднання зусиль усіх правоохоронців є головною метою наради, адже за цим стоїть усвідомлення пріоритетності завдань, пов’язаних із забезпеченням законності та правопорядку, надійним захистом прав і свобод громадян у поточному році.

Окреслено коло проблемних питань, у вирішенні яких правоохоронці повинні вжити першочергових заходів. Зокрема, це вжиття додаткових заходів профілактики окремих категорій кримінальних правопорушень, в тому числі злочинів проти власності, проти життя і здоров’я громадян, безпеки руху та експлуатації транспорту.

З доповідями та поясненнями під час заходу виступили керівники Смілянського ВП ГУНП в Черкаській та області, його відділень та структурних підрозділів, керівники районних державних адміністрацій та районних рад, заступники керівника та начальники відділів Смілянської місцевої прокуратури, начальники територіальних відділів поліції.

За результатами наради розроблено ряд скоординованих заходів спрямованих на неухильне додержання вимог законності та ефективності щодо запобігання і протидії злочинності та корупції на території юрисдикції Смілянської місцевої прокуратури.

 Смілянська міжрайонна прокуратура

 

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]