Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Виводять із кризового стану: фахівці обласних соціальних закладів, що в Смілі, допомагають людям долати складні життєві обставини

Соціально й психологічно реабілітувати, допомогти з вирішенням юридичних питань, із пошуком роботи чи відновленням документів, соціально інтегрувати та підготувати до самостійного життя. Ці та інші питання допомагають вирішувати в обласному центрі соціально-психологічної допомоги та соціальному гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ці два заклади функціонують в Смілі. Сюди приїздив з робочим візитом перший заступник голови ОДА В’ячеслав Швець.

Керівниця обласного центру соціально-психологічної допомоги Людмила Бабич розповіла, що в ньому можуть перебувати люди, які опинилися в складних життєвих обставинах, з усіх районів області. У приміщенні 6 житлових кімнат, 20 ліжко-місць, 10 осіб персоналу, поміж яких і юрисконсульт, психолог,

соціальний педагог.

– Надаємо невідкладну допомогу, – говорить пані Людмила. – Визначаємо коло проблем, діагностуємо та виводимо з кризового стану. Маємо зробити це впродовж трьох місяців, оскільки саме таким є термін тутешнього перебування. За цей час маємо вивести людину зі складного стану. Приміром, нині в закладі мешкає 13 осіб, із них 5 матерів з дітками, зокрема із Золотоноші, Сміли, Чигирина, які не мають власного житла. Загалом серед клієнтів Центру жертви сімейних конфліктів, а також насильства, вимушено переселені та ін. Ми ж натомість допомагаємо працевлаштуватись, влаштовуємо дітей в садочок, вчимо формувати власний бюджет, у цілому соціалізуємо.

Додамо, фахівці Центру застосовують різні методи психодіагностики. Проводять первинне оцінювання випадку, складають індивідуальний план роботи фахівців, в подальшому намагаються збалансувати їхній психологічний стан при допомозі провідних методик психокорекції,  занять з конфліктології.

Щодо соціальної допомоги: у Центрі навчають організації побуту, виховання та догляду за дітьми. Тут надають і юридичні консультації. Зокрема, щодо прав, обов’язків, також оформлення пільг, державної соціальної допомоги, складання необхідної документації тощо.

Соціально інтегрують, готуючи до самостійного життя, і мешканців обласного соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (від 15 до 18 років та від 18 до 23 років).  Гуртожиток розміщений в будівлі, де функціонує й обласний центр соціально-психологічної допомоги. Натепер, за словами керівника Олександра Єзерського, там перебуває 21 особа. Основне завдання – створити соціально-побутові умови та надати соцпослуги з підтриманого проживання, соціально інтегрувати та реінтегрувати.

Упродовж минулого року в закладі перебувало 26 осіб. Кільком допомогли працевлаштуватись, деяких поставили на квартирний облік, навчили соціально-побутовим навичкам, налагодили зв’язки з родиною, здійснили медичне обстеження, допомогли з придбанням одягу та взуття, з оформленням відсутніх документів та ін. Окремі з колишніх мешканців беруть участь в АТО/ООС.

Зазначимо, обидва заклади утримуються за рахунок обласного бюджету. Видатки на 2020 рік обласного центру соціально-психологічної допомоги сягають 1,150 млн грн, соціального гуртожитку – 1,017 млн грн.

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]