Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
7 не пояснених таємниць космосу
  • 03.03.2017
Людині вдалося зробити безліч неймовірних відкриттів, які перевернули уявлення про всесвіт. Але є відкриття, які вчені досі не можуть пояснити.
  Тунелі Меркурія

На Меркурії знаходиться утворення, яке називають Павуком планети. Довгий час вчені вважали, що це кратер.  У 2014 році до нього наблизився один з супутників NASA і зробив кілька знімків, які приголомшили науковців.
Виявилося, що павук – це справжня мережа тунелів, які нагадують підземне місто. Вони можуть бути доказом життя на планеті, що йде в розріз з уявленнями дослідників. Вчені вважають, що життя на Меркурії неможливе.
Планета-монстр

  Знайдена вченими планета HD 106906b в 11 разів більша за Юпітер (Юпітер у 11,2 рази більше Землі), а її гігантській орбіті не можуть знайти пояснення. Відстань планети до батьківської зірки становить 650 астрономічних одиниць (1 а.о. – відстань від Землі до Сонця).

У нашій системі Нептун знаходиться на дистанції в 30 астрономічних одиниць, що вважається дуже великою відстанню. Астрономи не можуть пояснити появу планети, адже сили, відповідальні за створення планет, просто не повинні працювати на таких відстанях.
  Сигнал з космосу

  Для того, щоб знайти позаземне життя, NASA створило проект SETI, метою якого було прослуховування космосу. Незважаючи на величезну кількість радіо фону, сигнал розумних істот можна відрізнити, адже він має певну структуру.

15 серпня 1977 року агентству вдалося знайти подібний сигнал. Доктор Джеррі Ейман написав на папері поруч з кодом сигналу його розшифровку – Wow. Думку вчених про це дізнатися не можна, адже після цього випадку NASA засекретило всі дані про прослуховування космосу.
  Астероїд з шістьма “хвостами”


  Астероїд P/2013 P5 був сфотографований космічним телескопом Hubble і відразу привернув увагу вчених своїми яскравими “хвостами”. Адже зазвичай вони бувають тільки у комет. Через телескоп він нагадує таку собі космічну поливалку газонів.
  Серед вчених існує думка, що астероїд знищує сам себе. Його крихітна гравітація не відповідає швидкості його обертання, тому космічне тіло розриває на частини і утворює зазначені “хвости”.
  Місто Бога

 26 грудня 1994 року телескоп Hubble зробив знімки центру всесвіту, які потрапили на відкритий сервер, де їх могли побачити усі охочі. Через кілька хвилин NASA видалили всі фото і засекретили зйомку. Адже телескоп зняв щось неймовірне – утворення, розмір якого обчислюється в сотнях мільйонів квадратних кілометрів.

Представники релігій назвали це місце Містом Бога або тим самим заповітним Раєм. Деякі вчені вважають, що це місце – колонія цивілізацій, які колонізують космос без потреби у планетах.
 Варто зазначити, що одне з видань опублікувало статтю про Місто Бога, де помістило фотографію, на якій можна розгледіти місто, яке витає у космосі. Але, як з’ясувалося пізніше, знімок був підробкою.
 Система із зірок

 Чотири роки космічна обсерваторія Кеплер вивчала три гравітаційно пов’язані зірки KIC 2856960. Спостереження за небесними тілами остаточно завело вчених в глухий кут. Після розрахунків, дані про поведінку зазначених зірок втратили будь-який сенс.

Астрономам навіть не вдалося зробити такою просту річ, як розрахувати маси космічних тіл. Єдине нелогічне пояснення, яке знайшли вчені – у системі знаходиться ще одна зірка, яка ідеально імітує орбіту третьої.
 Астероїд з кільцями

 Астероїд Харікло, який всього 250 кілометрів у діаметрі, має власну систему кілець. Зазвичай такі маленькі тіла не оточені кільцями, що викликало чималий інтерес серед вчених.

Він став першим астероїдом, навколо якого знайшли подібне. Астрономи досі не можуть розповісти про точне походження кільця, але існує думка, що воно утворилося після того, як Харікло зіткнувся з чужорідним тілом та зруйнував його. Варто зазначити, що в 2014 році було відкрито друге кільце навколо астероїда.

  Факти ICTV

Популярні теми

03.01.2017, 14:24
Продукти, які полегшать ранкове похмілля
04.04.2023, 13:30
Не виростили розсаду помідорів? Нічого страшного. Можна отримати врожай і від посіву насіння у відкритий ґрунт
24.07.2019, 10:22
У кінці липня саме час садити полуницю. Як правильно це робити, щоб мати гарний урожай.
29.11.2016, 18:21
Список продуктів, які можуть допомогти вашій шкірі залишатися здоровою і сяючою протягом усього зимового сезону.
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]