Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Дієві народні засоби боротьби з попелицею на огірках.
  • 25.07.2019

У липні на огірки у відкритому ґрунті може напасти попелиця.

Впоратися з цим ненажерливим і плідним шкідником не так просто, а зробити це необхідно в найкоротші терміни, щоб не втратити врожай. Існує чимало хімічних засобів боротьби з попелицею, але позбутися від цієї комахи можна і за допомогою перевірених народних способів.

Різновидів попелиці існує величезна кількість. На огірках, як правило, селиться баштанна попелиця. Шкідник відрізняється невеликими розмірами до 2 мм, але при цьому він дуже плідний і може за лічені дні окупувати всі грядки на дачній ділянці.

Попелиця проколює пагони і листя огірків, висмоктуючи з них соки. Після цього зростання кущів сповільнюється, падає плодоутворення, рослини сохнуть і вмирають. Попелиця може переносити небезпечні вірусні захворювання, які також призводять до втрати врожаю.

Ознакою появи попелиці на огірках є закручування країв листя вниз, викривлення і деформація верхівок пагонів. Помітити тлю на огірках можна, перевернувши лист, вона селиться на його нижній частині.

Почавши боротьбу з попелицею, потрібно звертати увагу на мурах, що оселилися поруч із грядкою. Часто вони є переносниками попелиці.
 

Народні засоби боротьби з попелицею на городі:

Знищити попелицю на огірках можна з допомогою гірчичного порошку. Розчин готують наступним чином: 100 грам порошку залити 3 літрами окропу і настояти протягом 5-6 годин, періодично перемішуючи розчин. Після осідання гірчиці на дно жовту прозору рідину зливають, додають 5 ст. ложок рідкого господарського мила, 3 ст. ложки соняшникової олії і розводять ще 7 літрами води. Потім уражені рослини обприскують з пульверизатора.

Дієвий і простий спосіб позбавлення від попелиці — це содовий розчин. В 10 літрах води слід розчинити 50 грамів соди (приблизно 3 ст. ложки), додати 5 ст. ложок рідкого господарського мила і 3 ст. ложки соняшникової олії.

Добре зарекомендував себе в боротьбі з попелицями на огірках нашатирний спирт. На відро води потрібно взяти 50 мл 10% нашатирного спирту і знову додати в розчин господарське мило і соняшникову олію.

При нападі попелиці на огірки можна використовувати оцет. Розчин для обробки готується так: 1 ст. ложку оцтової кислоти розчиняють в 1 літрі води, туди ж додають миючий засіб (7-10 крапель) або 1 ст. ложку натертого господарського мила.

Популярні теми

03.06.2017, 10:04
Алое: корисні властивості та використання про які треба знати
06.01.2017, 08:02
Продукти, які допоможуть при болі в животі
02.05.2023, 07:29
Правильний догляд за хостою
25.04.2023, 14:25
Сімейство «гарбузових»
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]