Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Іриси у вашому саду. Посадка, вирощування і догляд
  • 26.04.2023
Іриси люблять місця добре дреновані й освітлені сонцем. Підготовляючи клумби, необхідно вдобрити ґрунт органічними та мінеральними добривами. При цьому необхідно пам'ятати, що гній перед висадженням цих квітів додавати не бажано, краще зробити це заздалегідь (за рік до їхнього висадження). Клумба для ірисів також повинна мати невеликий схил у південний бік, незайвим буде й підняти клумбу на 10-15 см.

Садівникам-аматорам для розмноження ірисів найкраще вибрати вегетативний спосіб (можливий ще й насінний, але він більше підходить для гібридизації) - це дозволить побачити цвітіння вже через рік після посадки рослини. Вегетативний спосіб розмноження підходить як для дикоростучих так і для сортових ірисів. Для цього потрібно взяти кущ, обтрусити землю з його коренів і розламати його так, щоб на кожній з відламаних частин були листя й кореневище.

Саджати іриси найкраще влітку й восени. Улітку рослина вкорениться через один-два тижні після посадки, а восени на протязі місяця-півтора. Для осінньої посадки варто вибирати екземпляри з раніше закладеною квітковою брунькою і досить розвиненим корінням. При сприятливих погодних умовах укорінення рослини пройде без проблем, а цвітіння можна буде очікувати вже наступного року.
 

Популярні теми

11.10.2017, 10:00
Вчені пояснили, чому у людей виникає бажання зайнятися сексом
21.04.2023, 11:51
Коли і як сіяти редис?
15.03.2017, 09:56
5 домашніх рослин для лікування депресії
22.03.2017, 08:31
П'ять продуктів, які збережуть молодість шкіри
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]