Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Які продукти додати в свій раціон в листопаді: корисний список
  • 05.11.2017
Листопад – складний місяць і емоційно, і фізично. Спад енергії, постійний морок на вулиці і холод, пік осінньої депресії, слабкий імунітет і непереборне бажання поласувати чимось шкідливим, щоб хоч якось підняти собі настрій.

 Дієтолог Тетяна Годард в блозі для НВ наголошує, що на листопад, за статистикою, припадає найбільший набір ваги у жителів Європи і Америки. Але й на дієту в цьому місяці не варто сідати, якщо не хочете ходити постійно з застудою. Тож вона радить переглянути свій раціон та додати до нього максимально багато корисних та сезонних продуктів.

Клітковина

У листопаді особливу увагу варто приділити складним вуглеводам і корисним жирам. Вуглеводи – головне джерело енергії, і їх дефіцит призводить до порушення обміну речовин. "Складні" вуглеводи засвоюються повільніше і не підвищують рівень цукру в крові.

Додайте в свій раціон наступні продукти: цільні злаки (вівсянка, гречка, кіноа, чорний рис), а також свіжі овочі, фрукти і зелень. Всі ці продукти також містять клітковину, яка надзвичайно корисна для м'якого чищення кишечника і підтримки дружньої нам мікрофлори.

Більшість продуктів, багатих на клітковину, містять триптофан – амінокислоту, необхідну для вироблення "гормону щастя" серотоніну. Найбагатшими на триптофан рослинними продуктами є: салатне листя, зелень, різні види капусти, гарбуз, цитрусові, гречка, вівсянка.

Сезонні продукти

Основу вашого раціону повинні складати сезонні овочі та фрукти, які виросли в Україні. По-перше, це досить дешево, а по-друге, ці продукти матимуть максимальну кількість корисних речовин.

В листопаді обов'язково ласуйте гарбузом, морквою, дайконом (солодка редька). Найбільше сезонних овочів і фруктів – на місцевих ринках. Не полінуйтесь сходити туди за запасами найсвіжіших продуктів.

Корисні жири

Правильні жири, які входять до складу авокадо, рослинних олій, горіхів і жирної риби не тільки дозволяють зігрітися в холодну погоду, але й схуднути.

До того ж, правильні жири при малій кількості забезпечують насичення, що рятує від переїдання. Наприклад, з'ївши овочевий салат з йогуртом, ви швидко зголоднієте, а якщо замість йогурту заправите блюдо оливковою олією або будь-якою іншою рослинною олією, запасу енергії вистачить надовго.

Природні антибіотики

У листопаді ще є обліпиха – чудова ягода, в якій містяться практично всі існуючі в природі вітаміни, мікро і макроелементи. Це природний антибіотик, що має протизапальні і антибактерицидні властивості.

Найвідоміші природні антибіотики – цибуля і часник. Вони не тільки швидко вбивають віруси, а й знижують рівень холестерину в крові, нормалізують цукор в організмі.

Мають протизапальний ефект, допомагають підвищити імунітет також прянощі: куркума, кориця, орегано, зелень петрушки і кропу, корінь селери. До того ж вони прекрасно тонізують, підвищують рівень енергії і надають стравам особливого смаку.


Джерело: 24tv.ua
 

Популярні теми

10.05.2022, 10:27
УЧАСНИКИ ЗНО ОТРИМАЛИ ДАНІ ДЛЯ ВХОДУ ДО Е-КАБІНЕТІВ
04.04.2023, 13:39
Чим корисний мідний купорос?
13.05.2022, 13:04
ЗА ДОБУ СМІЛЯНСЬКІ РЯТУВАЛЬНИКИ ДВІЧІ ГАСИЛИ ПОЖЕЖІ У БУДКАХ
12.04.2022, 12:12
МІСЬКИЙ ГОЛОВА СМІЛИ ПРО СИТУАЦІЮ СТАНОМ НА 11 КВІТНЯ
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]