Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Надзвичайні властивості звичайного картопляного соку
  • 02.04.2017
Людям відомо чимало народних засобів і ефективних вправ проти самих різних проблем, але на цей раз об'єктом нашої уваги став картопляний сік...

 Все просто: звичайний свіжовіджатий сік з тертої картоплі. У магазинах він, звичайно, не продається, але його дуже легко зробити самостійно.
Пропустіть картоплю через м'ясорубку і відіжміть з допомогою марлі або чистого капронової панчохи. Отриману рідину можна пити, наносити на волосся і обличчя.
Якщо ви збираєтеся приймати сік всередину, дієтологи радять розбавляти його невеликою кількістю яблучного або морквяного соку, або просто додати ложечку меду для смаку.
Отже, чим же він такий корисний?...

 1. Робить волосся здоровим

 Маски з сирої картоплі живлять волосяні цибулини, а тому прискорюють ріст волосся і роблять їх більш міцними. Особливо їх рекомендується робити тим, у кого є проблема випадіння волосся. Краще всього діє медово-яєчна маска з соком картоплі: сік і мед змішайте в пропорції 2:1 і додайте жовток 1 яйця.

 2. Підвищує імунітет

 Якщо ви будете випивати по склянці картопляного соку кожен день, то гарантовано підвищити імунітет і станете менше хворіти, що особливо актуально в зимово-весняний період.

 3. Зволожує шкіру

 На шкіру картопляний сік впливає справді чарівно. Зокрема, він знімає біль від сонячних опіків, прискорює загоєння і... чудово зволожує її. Є два варіанти застосування картопляного соку для зволоження — зовнішній і внутрішній. Тобто або мазати, або пити. Поліпшення будуть помітні в будь-якому випадку.

 4. Заспокоює болі в суглобах і спині

 Ось вам ще одна корисна властивість картопляного соку. Справа в тому, що він володіє протизапальними компонентами, які ефективно допомагають при артритах, артрозах та інших суглобових болях.

 5. Поправляє здоров'я серця

 Якщо серцеві захворювання приймають загрозливий характер, то має сенс звернутися до лікаря. Якщо ж ви хочете оздоровитися, налагодити роботу серця, то тоді картопляний сік (всередину) послужить вам добру службу.

 6. Розгладжує зморшки

 Картоплю можна дуже часто зустріти в числі компонентів омолоджуючих масок. Сік, будучи більш концентрованим, діє інтенсивніше. Щодня наносите картопляний сік на шкіру обличчя, і ви помітите, як вона розгладиться і стане чистіше.

 7. Лікує виразку

 Гастроентерологи радять язвенникам пропивати місячний курс картопляного соку: півсклянки три-чотири рази на день. Завдяки своїм регенеруючою здібностям цей сік лікує гастрити, коліти, виразки та дуоденіти різного ступеня складності.

 8. Відновлює печінку і жовчний

 Крім того, він виводить токсини з організму, м'яко очищаючи його. І це при тому, що при своїй високій ефективності коштує він копійки!

 9. Виліковує розлади

 Картопляний сік буде відмінним рішенням для тих, хто часто страждає через розлади ШКТ. Фахівці відзначають, що регулярне його вживання практично повністю виключає здуття, діарею і нетравлення.

 10. Знижує холестерин

 Це особливо вражає при тому, наскільки скептично дієтологи ставляться до готової картоплі. Сирої ж картопля — інша справа. У ньому містяться калій, вітаміни А, В, С, залізо і кальцій, за рахунок яких багато в чому і відбувається нормалізація рівня холестерину.

 11. Дає прилив енергії

 Ті, хто вживає картопляний сік, відзначають прилив життєвих сил і зниження потреби в звичної їжі. Можна сказати, що він є потужним природним біостимулятором.


Автор: headinsider

Популярні теми

19.05.2022, 14:57
НА ЧЕРКАЩИНІ ВИКРИЛИ РОЗТРАТУ МАЙЖЕ ТРЬОХ МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ З БЮДЖЕТУ
13.02.2017, 22:55
Факти про День Валентина, які ви могли не знати
11.04.2023, 12:36
Кілька порад, як зменшити кількість колорадського жука на городі
27.02.2023, 10:27
Графік весняних підживлень для клематису
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]