Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Що приготувати на Масляну 2017: рецепти з фото і відео
  • 20.02.2017
На Масляну вже не можна їсти м’ясо, але на столі обов’язково повинні бути сметана, сир і яйця. Що ж можна приготувати з цих продуктів, крім традиційних млинців?

Це пироги, ватрушки, пряники і будь-які інші печені солодощі. Також дозволяються рибні страви, соління та гриби.
Кілька простих рецептів від Сміла-Info, які урізноманітнять меню.
 

Салат Кукурудза

Складові:

– банка солодкої кукурудзи (400 г);

– 8 відварених яєць;

– банка консервованих грибів (400 г);

– сир солоний (250 г);

– два невеликих свіжих огірки;

– майонез для заправки салату;

– пір’я зеленої цибулі і кропу.

Приготування:

На велике блюдо викладаємо продукти так, щоб вони нагадували два качана кукурудзи.

Можна салат зробити шарами, але для зручності приготування і викладання продукти потерти на тертці, крім грибів, які нарізати пластинками. Всі складові перемішати з майонезом.

Не вмішуйте в салат кукурудзу і зелену цибулю – вони для прикраси.

Заливна риба

Складові:

– 1,2 л води;

– 500 г риби;

– 25 г желатину;

– 4 горошини духмяного перцю;

– 3 гвоздики;

– 2 лаврові листки;

– по одній невеликій цибулині і морквині;

– сіль морська, селера, петрушка і лимон.

Приготування:

У холодній воді промити рибу, відокремити філе від хребта, видалити всі кістки або тільки великі. Нарізати філе шматочками, поставити в холодне місце.

Видалити з голови риби зябра, промити, видалити плавники, залити водою всі обрізки: голову, хребет, шкіру і т.д., покласти до них цибулину і моркву, поставити на вогонь, проварити півгодини після закипання на слабкому вогні, знімаючи ретельно піну. Шумівкою викласти все з бульйону, додати лаврове листя, спеції, підсолити, покласти рибне філе і проварити його до готовності близько 10 хвилин. Витягти філе риби з бульйону, викласти в посуд для холодцю, процідити бульйон, зливаючи його з каструлі не до кінця – зазвичай на дні збирається осад.

Чистого бульйону необхідно близько 1 л, спробувати його на смак, досолити, якщо треба. У 0,5 склянки теплої води розвести желатин, потім влити в рибний бульйон, довести майже до кипіння, відразу зняти з вогню, ні в якому разі не кип’ятити бульйон з желатином.

Залити рибу бульйоном, додавши до неї зелень, шматочки красиво нарізаної моркви, також можна шматочки відвареного яйця. Поставити заливну рибу застигати у холодне місце.
 


 

Кулеб’яка з тушкованою капустою

Складові:

Для тіста: 3 склянки борошна, 2,5 ч. л. сухих дріжджів або 25 г свіжих, по 0,5 склянки молока і води, яйце, по 1 ч. л. солі і цукру, 3 ст. л. рослинної олії.

Для начинки: 500 г свіжої капусти, середня цибулина, середня морквина, 0,5 склянки томатного соку, сіль, цукор, перець – за смаком, рослинна олія, для прикраси – 1 жовток.

Приготування тіста:

З’єднуємо молоко з водою, загальний обсяг 250 мл. Нагріваємо суміш до 40-45°С, але не вище. Розводимо сухі або свіжі дріжджі.

Додаємо цукор і столову ложку борошна, перемішуємо. Ставимо опару на 15-20 хвилин в тепле місце. Додаємо в опару 2,5 склянки просіяного борошна, одне яйце, 3 ст. л. рослинної олії і сіль. Замішуємо тісто.
Викладаємо тісто на посипаний борошном стіл і починаємо місити. Тісто візьме ще трохи борошна. У нас повинно вийти досить м’яке тісто, яке не липне до рук і столу. З тіста формуємо колобок, кладемо колобок в миску, накриваємо тонкою серветкою і ставимо в тепло на 30-40 хвилин.

Приготування начинки:

Дрібно ріжемо цибулю, тушкуємо її на слабкому вогні в невеликій кількості олії.

Тремо морквину на середню тертушку, додаємо до цибулі, тушкуємо поки не стане м’якою.

Тонко шаткуємо білокачанну капусту, солимо, злегка перетираємо руками, з’єднуємо з морквою і цибулею. Тушкуємо на середньому вогні під кришкою.

Додаємо томатний сік або томатний соус. Солимо і перчимо за смаком, якщо необхідно скорегувати кислоту, додаємо трохи цукру.

Тушкуємо капусту під кришкою до готовності, вона повинна стати м’якою, але не розпадатися. Також капуста повинна залишатися соковитою, адже тільки соковита начинка зробить кулеб’яку по-справжньому смачною. Тому, якщо необхідно, то під час готування додаємо в капусту трохи води або томатного соку. Готову капусту охолоджуємо до кімнатної температури. 

Приготування кулеб’яки з капустою:

Дістаємо тісто, злегка мнемо його, ділимо на дві частини. З першої розкачуємо продовгуватий корж товщиною близько сантиметра.

Кладемо половину капусти, рівномірно розподіляємо по всій довжині коржа. Щоб з торців кулеб’яки не було занадто багато тіста, ці краї можна трохи обрізати, а обрізки використати для прикраси.

Злегка витягаючи тісто з боків, з’єднуємо краї і ретельно їх защипуємо, защипуємо торці.

Отриманий пиріг перевертаємо і кладемо на деко швом вниз (деко застилаємо пергаментом або змащуємо олією). Аналогічно формуємо другу кулеб’яку. Деко з випічкою ставимо в тепле місце на 30 хвилин.

Поки випічка підходить в теплі, з обрізків тіста робимо прикраси (косички, гілочки, квіточки).

Також за допомогою штиря, ножа або виделки обов’язково робимо кілька отворів, щоб був вихід для гарячої пари. Якщо цього не зробити, то пар може розірвати кулеб’яку. На смак це не вплине, але буде не дуже гарно.

І останнє – кулеб’яку з капустою змащуємо жовтком і ставимо у добре прогріту духовку. Випікаємо 35-40 хвилин при температурі 180°С. 

Пиріг з цибулею

Складові:

– 200 г вершкового масла;

– 300 г борошна;

– 6 ст. л. сметани (жирність 20%);

– 1 ч. д. соди + оцет 9%;

– 4 плавлених сирка;

– 6 цибулин;

– сіль, перець, зелень – за смаком;

– 4 яйця.


 

Торт з млинців Тірамісу

Для млинців: 400 мл теплого молока, 120 мл міцної кави (200 мл води + 3 ст. л. кави), 3 яйця, 50 г сметани, 200 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 2 ст. л. какао, 3 ст. л. цукру, 40 г розтопленого вершкового масла, 1 ч. л. ваніліну.

Для крему: 400 мл молоко + 3 жовтки + 1 ст. л. крохмалю кукурудзяного + 120 г цукру, 8 г желатину + 60 мл води, 350 мл вершків для збивання + 100 г маскарпоне + 0,5 ст. л. ваніліну + 1 ч. л. лікеру або рому, 2 ст. л. какао – для прикраси.


 

Млинці Червоний оксамит з глазур’ю

Складові:

Для тіста:

– 2 склянки борошна;

– 2 склянки молока;

– 2 яйця;

– 3 ст. л. какао;

– 2 ч. л. розпушувача;

– по 0,5 ч. л. соди і солі;

– 2 ст. л. білого винного оцту;

– 0,5 склянки цукру;

– 1,5 ст. л. червоного харчового барвника;

– 2 ч. л. ваніліну;

– 70 г вершкового масла.

Для глазурі:

– 200 г вершкового сиру;

– 6 ст. л. м’якого вершкового масла;

– 2 склянки цукрової пудри;

– 0,5 склянки молока;

– 0,5 ч. л. ваніліну;

– свіжі ягоди і листя м’яти для прикраси.

Приготування:

У мисці перемішайте разом борошно, розпушувач, соду і сіль. Відміряйте молоко в мірну склянку, додайте оцет, залиште суміш на дві хвилини. Вилийте оцтове молоко в окрему миску і додайте цукор, яйця, червоний харчовий барвник, ваніль і розтоплене вершкове масло. Збийте суміш. Поступово додавайте в рідину сухі інгредієнти і перемішайте, поки тісто не стане однорідним.

Розігрійте масло на сковороді і вилийте в неї приблизно 1/4 склянки тіста (в залежності від діаметра сковороди і бажаного розміру млинців). Обсмажуйте, поки бульбашки не почнуть з’являтися на поверхні млинців, потім переверніть і обсмажте протилежну сторону.

Для глазурі змішайте міксером вершковий сир і масло, збиваючи близько двох хвилин. Додайте інші інгредієнти і перемішуйте ще близько хвилини. Подавайте млинці теплими, поливши глазур’ю і прикрасивши ягодами і листочками м’яти.


Фото і рецепти: vk.com, ovkuse.ru, good-menu.ru, bolshoyvopros.ru

Джерело: Факти ICTV

Популярні теми

18.03.2017, 11:21
Найпопулярніші міфи про здорове харчування
28.04.2023, 10:51
Канни на вашому квітнику. Елегантні та невибагливі
02.05.2023, 07:32
Чим обробити черешню від вишневої мухи після цвітіння: рятуємо врожай у червні
04.02.2017, 11:28
Якщо ти хочеш залучити гроші в будинок, цей трюк точно допоможе!
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]