Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Увага!
19.04.2018, 15:00
Північний циклон відступає далі на схід і в найближчі дві доби погодою керуватиме західний антициклон. Тому хмарності поменшає, опадів не очікується, вітер поступово стихатиме, ночі будуть прохолодними, а дні теплими.
19.04.2018, 12:11
Трасу Черкаси-Канів перекриватимуть на короткі терміни у квітні та впродовж наступних двох місяців. Уздовж десяти кілометрів, від межі Черкас у бік Мошен, працівники Черкаського лісгоспу ліквідовуватимуть наслідки січневого сніголаму.
19.04.2018, 12:08
Європейський Союз долучається до реалізації п’ятирічної програми підтримки енергоефективності в Україні і бере участь у співфінансуванні Фонду енергоефективності. Про це інформує Урядовий портал.
19.04.2018, 12:05
Традиційно навесні проводиться загальноміські заходи з упорядкування, озеленення території населених пунктів. Цієї суботи, 21 квітня, на Черкащині, як і по всій Україні, відбудеться День довкілля та День благоустрою. Вони заплановані в межах акції «За чисте довкілля» відповідно до Указу Президента, а також Постанови КМУ.
19.04.2018, 12:03
18 квітня для учнів першокласників гімназії ім. В.Т. Сенатора в дитячій бібліотеці організували урок безпеки, приурочений Дню пожежної охорони. Бібліотекар розповіла першокласникам про значення вогню в житті людей та шкоду під час необережного поводження з ним, про те, що вогонь може бути злим і добрим, ознайомила дітей із елементарними правилами протипожежної безпеки.
19.04.2018, 11:07
14 квітня у НВК «Лідер» відбулися змагання за першість Сміли з шашок серед дітей дошкільного, шкільного віку та молоді з обмеженими фізичними можливостями.
19.04.2018, 11:04
З початку року на сьогодні до місцевих бюджетів Черкаської області надійшло 1,528 млрд грн податків. Це на 32 млн грн більше, ніж за чотири місяці минулого року, інформують у ГУ ДФС у Черкаській області.
19.04.2018, 11:01
У Смілі завершується благодійна акції «Серце до серця». Цьогоріч кошти збирають під гаслом “Почуй світ”, мета – збір коштів для дітей з вадами слуху. Одними із активних учасників є акції є навчальні заклади міста, активна молодь та дорослі. Смілянський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді вже підбиває підсумки.
19.04.2018, 10:52
14 квітня на базі навчально-виховного комплексу «Лідер» відбувся фестиваль бойових мистецтв “ЗОЛОТО МОНАРХУ”. Він проводиться вже 14 років поспіль. Традиційно фестиваль об’єднав два спортивні змагання – Всеукраїнський турнір з шиай кемпо та відкритий чемпіонат Черкаської області з карате.
19.04.2018, 10:21
Сьогодні, 19 квітня, працівникам ПАТ “Черкасиобленерго” виплатять аванс за квітень у розмірі 50 відсотків від посадових окладів, в установлені строки відповідно до умов колективного договору. Вперше за останні два роки виплата авансу на підприємстві відбувається вчасно.– Це дійсно дуже знаменна подія для нашого підприємства. Такого не було, вдумайтеся, вперше із серпня 2016 року, працівникам своєчасно виплачують аванс. Тому, я просто щасливий і сподіваюся, що відтепер це буде не тимчасовим явищем, а знову стане нормою життя компанії, – підкреслив голова профкому Товариства Олександр Чорний.
19.04.2018, 10:19
Сучасний світ з прискореним оновленням знань та цінностей висуває все більші вимоги до особистості учителя, їх відповідальності, здатності самостійно навчатись та адаптуватись до змін.18 квітня на базі школи №15 вчителі природознавства зібралися на семінар-практикум. Анна Даушкіна, вчитель природознавства цієї школи підготувала і запропонувала проведення семінару у формі природничого квесту. Учасники семінару спробували себе в ролі учнів, пройшли тематичні зупинки, де виконували завдання. Учні з радістю зустрічали учасників квесту, ставили запитання і з нетерпінням чекали відповіді від вчителів.
19.04.2018, 10:14
Щороку в Україні люди стають жертвами укусів отруйних змій. Такі випадки можуть мати серйозні наслідки, оскільки отрута швидко вражає життєво важливі системи організму людини. У потерпілого вже через півгодини проявляються загальні ознаки отруєння: слабкість, головний біль, блювота, задишка, запаморочення, з’являється набряклість тканин, запалення лімфатичних вузлів. Особливо небезпечними ці укуси є для дітей та людей, імунітет яких ослаблений хронічними захворюваннями. Про це повідомляють у відділі з питань цивільного захисту та оборонної роботи та з метою попередження виникнення подібних випадків нагадують правила, які допоможуть уникнути укусів плазунів.
19.04.2018, 10:11
18 квітня відбулося обстеження залізничних переїздів, які знаходяться на балансі Шевченківської дистанції колії по м.Сміла. В обстеженні взяли участь завідуючий сектору транспортного зв’язку Віктор Заточний, головний спеціаліст відділу благоустрою Михайло Драгоєв та працівники Смілянської поліції.