Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
40 РОКІВ ВИПОВНИЛОСЯ З ЧАСУ ЗАСНУВАННЯ СМІЛЯНСЬКОГО РЕМ

5 травня 1980 року – дата заснування Смілянського міського району електричних мереж.

Починалося все із двох бригад працівників та ввірених 36 трансформаторних підстанцій. А сьогодні структурний підрозділ обслуговує понад 30 тисяч споживачів та 236 підстанцій, інформує пресслужба Чркасиобленерго.

Свого часу енергетика Смілянщини почалася зі створення на основі Смілянської та Кам’янської дільниць Смілянського РЕМ. Тоді почали роботу три експлуатаційні дільниці: Смілянська дільниця високовольтних ліній, Смілянська дільниця низьковольтних ліній та Кам’янська експлуатаційна дільниця. У травні 1967 року була створена диспетчерська служба. У 1972 році в рамках реорганізації Кам’янську дільницю відділили і створили Кам’янський РЕМ. А згодом розділилися і Смілянські міський та сільський РЕМ.

Першим директором Смілянського міського РЕМ став Марунич Юрій Трохимович. Тоді штат налічував лише 70 осіб. Працювали дві бригади: дільниця повітряних ліній та дільниця по обслуговуванню та ремонту кабельних ліній. Енергозбутова служба існувала як окремий структурний підрозділ. Трансформаторних підстанцій на той час налічувалося 36.

Відокремлений структурний підрозділ за сорок років очолювали шість керівників: Марунич Юрій Трохимович (1980–1999), Кошик Володимир Павлович (1999–2011), Гоменюк Олександр Володимирович (2011–2012), Собко Іван Васильович (2012–2013, Головченко Валентин Іванович (2013–2017). Із січня 2018 року і по теперішній час структурним підрозділом керує Вітер Руслан Олегович.

 Мені дуже приємно привітати колектив із сорокаріччям нашого структурного підрозділу. Для мене Смілянський міський РЕМ – це 29 років трудового життя, з тридцяти п’яти загального стажу в енергетиці. Я прийшов сюди на перше робоче місце контролером з енергонагляду у 1985 році і пройшов весь шлях до керівника, здобуваючи в цих стінах усе більше знань, умінь і досвіду, за що я глибоко вдячний. У нас завжди був прекрасний РЕМ і чудовий колектив, і таким він залишається і понині. Бажаю нам всім міцного здоров’я, стабільності, енергії для постійного розвитку, і задоволення від справи, яка є великою частиною нашого життя, – зазначив директор Смілянського міського РЕМ Руслан Вітер.

Нині ситуація в РЕМ кардинально інша, ніж у далекому 1980-му. Чисельність працівників згідно штатного розпису становить 115 осіб, працюють 6 бригад: дільниця повітряних ліній, дільниця по обслуговуванню та ремонту трансформаторних підстанцій, дільниця по обслуговуванню та ремонту кабельних ліній, електромеханічна лабораторія та дві бригади комерційної служби. РЕМ обслуговує понад 30 тисяч побутових споживачів, із них більш ніж 13 тисяч – приватний сектор. Суттєво збільшилася кількість трансформаторних підстанцій – нині їх 236, а також протяжність ліній електропередач, а саме: повітряних ліній 10 кВ – 32,36 км, 0,4 кВ –229,104 км, кабельних ліній 10 кВ – 167,308 км та 0,4 кВ – 52,676 км.

Смілянські енергетики беруть активну участь у житті Товариства, зокрема, у професійних змаганнях серед бригад ПАТ «Черкасиобленерго», спортивних заходах, Спартакіаді, творчих конкурсах. В колективі працюють династіями, які передають любов до енергетичної справи з покоління в покоління. А ще тут багато талантів, які після робочого дня вдома створюють маленькі шедеври.
Голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук відвідав Смілянський міський район електричних мереж та привітав енергетиків підрозділу з визначною датою.

– Сорок років – це ніби і солідна дата, але ви наш наймолодший РЕМ. Вам є чим пишатися, бо за цей час ви суттєво виросли, побудували зо дві сотні нових підстанцій, протягли сотні кілометрів ліній електромереж, заживили десятки тисяч споживачів. Я бажаю вам усім міцного здоров’я та довгих років успішної роботи структурного підрозділу. Зі своєї сторони роблю все для забезпечення вам гідного рівня оплати праці та виконання усіх гарантій, а також підвищення комфорту робочих умов. А з вашої сторони хай завжди буде дружній, надійний, ініціативний колектив професійних працівників, об’єднаних спільною місією нашого великого Товариства – забезпечення надійного та безперебійного електропостачання для всіх своїх споживачів, – наголосив голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук.

Подарунками для колективу структурного підрозділу стали професійна мультимедійна проектор-система для проведення презентацій, семінарів, навчань та інших освітніх заходів, новий комп’ютер для виробничих потреб служби інспектування, а також холодильник, мікрохвильова піч та електрочайник для працівників РЕМ.

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]