Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
АКЦИЗНИЙ ПОДАТОК – ВАЖЛИВЕ ДЖЕРЕЛО НАПОВНЕННЯ БЮДЖЕТУ ГРОМАДИ!
Податковим кодексом України запроваджено нарахування та сплату акцизного податку з роздрібної реалізації окремих груп товарів. Даний податок становить 5 відсотків від вартості товару, а платити його повинні ті суб’єкти господарювання, які реалізують підакцизні товари в роздріб. Кошти від акцизу надходять до місцевого бюджету. Цей податок стосується підакцизних товарів, що продаються в роздріб – алкоголю, пива та тютюнових виробів.

Акцизний податок, у разі роздрібної торгівлі алкоголем та тютюном, впливає на збільшення надходжень до місцевої казни. При цьому акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у фіскальному чеку окремим рядком. Зрозуміло, якщо немає чеку – не сплачено податок, не наповнюється бюджет. Враховуючи, що фактичними платниками акцизного податку в першу чергу є громадяни, які купують підакцизні товари, Смілянська міська рада пропонує жителям громади самим контролювати сплату суб’єктами господарювання акцизного податку шляхом вимоги розрахункових документів (чеків) у продавців.

Адже ці 5%, сплачених споживачем при купівлі підакцизних товарів у роздрібній мережі, поповнюють місцевий бюджет та в подальшому направляються на соціально-економічний розвиток громади: ремонти освітніх, медичних закладів, доріг та тротуарів, будівництво спортивних та дитячих майданчиків.

Звичайно, всі розуміють, як складно сьогодні підприємцям. Але коли одні працюють за правилами і роблять все можливе, щоб сплатити належні податки в бюджет, а інші не виходять з тіні або займаються незаконною діяльністю – це не правильно, це призводить до збільшення тіньової торгівлі, зменшення бюджетних надходжень, зубожіння громади. І реакція відповідних органів, у тому числі й влади, має бути розумною та наполегливою.

КУПУЮЧИ, ВИМАГАЙ ЧЕК!

Популярні теми

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]