Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
«Березіль» - активний учасник районного огляду-конкурсу драматичних колективів
24 лютого в районному будинку культури відбувся огляд- конкурс драматичних колективів, театрів малих форм та читців аматорів. Драматичний колектив «Березіль», який в минулому році отримав звання «народний», представив на показ роботи в повному обсязі та в різних жанрах: трагедія, драма і комедія.

 Перша робота, яку показав колектив належала до жанру трагедії. Тема голодомору в Україні 1932-1933 р.р. «Застукали в двері», за мотивами творів Василя Барка «Жовтий князь», Уласа Самчука «Марія» та віршу Павла Тичини «Загупало в двері». Автор сценарію та режисер Оксана Левченко.

На прикладі двох сімей, було показано події тих страшних часів, коли влада забирала в людей все до єдиної крихти, а люди помирали від голоду цілими сім’ями, вулицями,селами… Обравши на таку тему дуже важливо було передати глядачам те страхіття та біль людей. В таких історичних роботах важливо все: акторська гра, автентичний одяг та реквізит, все до найменших деталей. Ось тому, під час написання сценарію та постановки, звертається сценарист до консультантів-фахівців. В нашому випадку ми звернулися по допомогу, до колишнього вчителя з військової підготовки Березняківської школи, Юрія Андрійовича Шейка, який володіє історичними фактами та має записи зі слів очевидців.

Чому саме цю тему ми обрали? З двох причин. В цьому році 85 -ті роковини пам’яті жертв голодомору в Україні, а другою причиною є те, що люди не повинні забувати той злочин, який було скоєно владою проти людства.

Актори професійно зіграли свої ролі, чим змусили глядачів плакати та аплодувати стоячи. Ролі виконали: Мати – Лариса Шеремет, Марія – Олеся Болотова, Федір – Юрій Шейко, діти: Наталочка – Даша Пехітова, Маринка- Анастасія Крохмалюк, Комісар – Володимир Харченко, голова сільради – Юрій Вахрушев, Комісарша – Вікторія Пухна, більшовик 1 – Сергій Литвин, більшовик 2 – Андрій Вахрушев, Олена – Наталія Макова, Іван – Олексій Хлєвнов.

Наступна робота це мініатюра з репертуару «Дизель-шоу» - «Як чиновник вивчав українську мову». Де дуже вдало зіграли актори-аматори: Олексій Хлєвнов у ролі депутата та Володимир Харченко – викладач університету. Від побаченого глядачі теж плакали, але вже від сміху.

На конкурсі читців таланти з Березняків теж були на висоті. Гуморески Павла Глазового читав юний гуморист Роман Башкардін. Вірші «Козаки» та «Моє село», автором яких є Анастасія Крохмалюк, теж були представлені на огляді і не залишили байдужими членів журі та глядачів.

Драматична поема Сергія Єсеніна «Чорна людина», яку читав Володимир Харченко, була не скільки художнім читанням, як акторським. Чим відрізнялася з поміж інших робіт. Але володіння високою акторською майстерністю дало змогу читцю передати непростий душевний стан поета.

На конкурсі був присутній голова Смілянської районної ради Володимир Грошев, якому ми щиро дякуємо за теплі слова та побажання.

Дякуємо акторам-аматорам колективу «Березіль» за професіоналізм, високу акторську майстерність та активну громадську позицію. Дуже вдячні сільському голові Надії Гончаренко за підтримку драматичного колективу «Березіль» та керівництву ДСП «Агрокомплекс» за надання транспорту для поїздки на конкурс.

Наталія Макова,
директор Березняківського сільського будинку культури імені Тераса Шевченка


 

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]