Із переходом Черкащини в «червону» карантинну зону фахівці Держпродспоживслужби посилили перевірки за дотриманням епідемічних обмежень. За тиждень разом із іншими контролюючими органами вони провели 680 моніторингів.
Про це розповів начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпрожспоживслужби в Черкаській області Володимир Папач на брифінгу в ОДА.
– Особливу увагу звертаємо на наявність документів про вакцинацію, довідки про ПЛР-дослідження або на антиген SARS-CoV-2, сертифікату про одужання у працівників і відвідувачів закладів, діяльність яких у «червоній» зоні обмежена, – відзначив він. – Такі порушення в окремих випадках реєструємо, хоча вони не мають системного характеру. Разом із тим продовжуємо реєструвати порушення протиепідемічних вимог, як-от: недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, антисептиків, відповідного маркування. Їх зафіксували на 115 об’єктах, тобто у 17 % випадків.
За результатами проведених перевірок, суб’єктам господарювання спрямували 115 приписів і пропозицій щодо усунення порушень, склали 57 протоколів про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства, направили 42 інформації з відповідними пропозиціями на адресу органів влади, місцевого самоврядування, управлінь, відомств, організацій, керівників підприємств, установ щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства.
Із початку року фахівці Держпродспоживслужби області взяли участь у проведенні понад 15,5 тис. перевірок. Порушення виявили в понад 3,4 тис. (22% випадків). За цей період наклали 845 адміністративних стягнень на 244 тис. грн.
Популярні теми
Публікації
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.