Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Чиновники візьмуть на облік усю зелень у містах і селищах
У багатьох великих містах виникали й виникають конфлікти через знищення парків заради будівництва. Народні депутати пропонують покласти край такому свавіллю шляхом ухвалення спеціального закону.

 У проекті «Про зелені насадження міст та інших населених пунктів» (№9112) детально розписана процедура, покликана унеможливити знищення зелених зон. Зокрема, визначена мінімальна площа насаджень, що повинна припадати на одного жителя: 25 м2 у містах і 20 м2 у селищах, повідомляє "Закон і Бізнес".

Наприклад, для Києва, населення якого оцінюється у 2,8 млн, зелена зона має перевищувати 10% площі міста. Натомість за останні 10 років вона скоротилася більше ніж на 500 га.

Автори документа пропонують узяти на облік усі дерева, кущі, квітники тощо, включивши їх у схему озеленення міст і паспорти ділянок. Якщо під час будівництва знищуються насадження, забудовник зобов’язаний відновити їх у тій самій кількості на тій самій території або в подвійному розмірі — в іншому місці.

Утім, навряд чи прийняття такого закону докорінно змінить ситуацію на користь екології. Для цього потрібно, аби чиновники, які контролюватимуть дотримання вимог, дбали про своє місто й переймалися більше захистом зелені, а не її зароблянням.
 

Популярні теми

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]