Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Держава оплачуватиме учасникам АТО та переселенцям 50% придбаного житла
Уряд збільшив до 50 відсотків державну підтримку для будівництва або придбання доступного житла для учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб.

Таку постанову Кабмін прийняв 20 вересня. Зокрема, для зазначених категорій спрощено процедури отримання державної допомоги за програмою «Доступне житло». А саме передбачена для них можливість отримати державну підтримку у розмірі 50% на придбання житла та 30 % відсотків для інших категорій населення, - інформує Сміла.city з посиланням на Центр інформації про права людини. Також Постановою передбачено, що право на державну підтримку мають не лише громадяни, які перебувають на квартирному обліку, але й ті, що не мають у власності житла чи володіють житловою площею, яка не перевищує 13,65 кв. м.

Для внутрішньо переміщених осіб передбачено право на участь у програмі за умови, що вони не мають у власності житла, яке знаходиться на підконтрольній території України.

Згідно з постановою, право на компенсацію 50 відсотків вартості будівництва або придбання доступного житла та/або пільгового іпотечного житлового кредиту матимуть громадяни, на яких поширюється дія пунктів 19 і 20 частини першої статті 6, пунктів 10—14 частини другої статті 7 та абзаців четвертого, шостого і восьмого пункту 1 статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

Зокрема, до цих категорій також потрапляють сім’ї загиблих внаслідок участі в АТО військовослужбовців, правоохоронців та добровольців. А також громадяни, які отримали інвалідність внаслідок участі у Революції Гідності.

Проект Постанови Кабміну «Про внесення змін до Порядку забезпечення громадян доступним житлом та додатку до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» розроблено Мінрегіоном спільно з Держмолодьжитлом на виконання Закону України №1954-VIII «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва».

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]