Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Діти з ДЦП можуть оздоровитися у реабілітаційних центрах
Цьогоріч в Україні запровадили новий механізм забезпечення реабілітацією дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу. Він діє за принципом «гроші ходять за людиною». Це дозволить забезпечити адресність, прозорість та підвищити якість надання реабілітаційних послуг.

Новим порядком визначений механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Реабілітація дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу». Зокрема й спрямування бюджетних коштів на відшкодування вартості таких заходів профільним закладам охорони здоров’я, пояснюють у Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.

– Для отримання заходів із реабілітації одному з батьків дитини з інвалідністю внаслідок ДЦП або її законному представнику необхідно звернутися із заявою та пакетом документів до місцевих органів соціального захисту населення, – каже директор Департаменту Руслан Чикало. – Йдеться про копії паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження дитини, індивідуальної програми реабілітації, виписки з медичної карти форми № 027/о.

Він додав, що перелік закладів та реабілітаційних установ, які можуть брати участь у державній програмі, формується Фондом соціального захисту інвалідів. Ознайомитися з ним можна на офіційних веб-сайтах Мінсоцполітики (www.msp.gov.ua у розділі «Інвалідність» ‒ «Реабілітація дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу»), Фонду, місцевих та регіональних органів. Такий перелік покликаний допомогти законним представникам дітей ознайомитися з переліком цих установ та обрати із зазначеного переліку заклад, до якого вони можуть звернутися за реабілітаційними заходами.

За інформацією прес-служби Черкаської ОДА

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]