Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Для безпеки дітей: у Смілі облаштовують укриття у школах
Дві з дванадцяти шкіл Сміли мають укриття, розповіла Суспільному начальниця управління освіти, молоді та спорту Тетяна Трушкова. Нині їх ремонтують та облаштовують усім необхідним для безпечного перебування дітей під час повітряних тривог.


Робітник Григорій Михайлович замінив освітлення в одній зі смілянських шкіл. З його слів, половину роботи вже виконав.

Окрім основного освітлення в укритті готують ще й резервне, бо такими є вимоги ДСНС, розповів заступник директора з господарської частини Олексій Вікторович:

“Це на випадок, якщо основне живлення вимкнеться, обов’язково забезпечується приміщення ліхтарями. Інструмент заготовлюється: лопати, ножівки по металу, по дереву. Обов’язково буде встановлений пожежний щит у кожній з кімнат, де будуть переховуватися діти”.

Для перебування дітей в укритті облаштували чотири приміщення. Їх побілили та облаштували місця для сидіння. Зараз тут наводять лад працівниці.

“Ми переробили старі двомісні парти, які вже не годяться. На місця для сидіння дітей іще закуповується м’який матеріал, щоб покривати, щоб було зручно дітям сидіти”, — зазначив заступник директора.

Ремонтувати та облаштовувати укриття працівники школи почали на початку літа. За словами заступника директора, 70% робіт вже виконано: “Також ми плануємо зробити фарбувальні роботи, косметичні, плінтуси, двері, дверні полотна. Проводитимуться точки Wi-Fi.”

Окреме приміщення облаштували для медпункту. Поруч розмістили стелажі для кожного класу, розповіла заступниця директора з навчальної роботи Тетяна Калашник: “Батьки закупили кожного класу контейнери, в якому будуть зберігатися снеки, сухі перекуси, а також закуплена вода з розрахунку по два літри на кожну дитину”.

Усього у школі 28 класів. Це 740 дітей, зазначила Тетяна Калашник. Сховище розраховане на 240 дітей, тому ймовірніше, форма навчання у школі буде змішаною: “На початку липня було проведено опитування батьків, 63% з них виявили бажання, щоб діти навчалися офлайн. Ще ми будемо проводити повторне опитування і буде прийматися відповідне рішення щодо форми навчання”.

Усього у Смілі укриття мають дві школи, зазначила начальниця управління освіти, молоді та спорту Тетяна Трушкова. Майже триста тисяч гривень на їх облаштування спрямували з міського бюджету.

“Ще раз буде огляд комісії військової районної адміністрації і тільки потім буде висновок, чи готові ці найпростіші укриття для використання”, — прокоментувала посадовиця.
 

За словами Тетяни Трушкової, управління освіти постійно моніторить думку батьків щодо форми навчання. За її словами, вона постійно змінюється і на сьогодні за онлайн навчання 50% батьків, стільки ж за офлайн. Підтримує останню мама 11-класниці Інна Десятник: “Я вважаю, що діти повинні спілкуватися, розвиватися, вони і так психологічно втомлені. Мені моя дитина сказала, що програма важка, їм хочеться більше спілкуватися із педагогами”.

“Я не розумію, як можна дитину в першому класі навчати заочно. Хоча і за безпеку дітей переживаю і не знаю як краще, але ж безпечного місця в нас зараз взагалі немає”, — сказала мама першокласника і десятикласниці Олена Бреус.

Іншої думки мати Наталія Мірошниченко: “Я б хотіла, щоб діти навчалися дистанційно, тому що безпека понад усе. Коли дитина буде жива і здорова, то досягти певних знань можна трохи пізніше”.

Популярні теми

03.05.2024, 09:01
Кіберполіцейські викрили зловмисника, який зберігав матеріали порнографічного характеру за участю дітей
03.05.2024, 09:04
3 000 доларів США за незаконний перетин державного кордону – викрито чергову схему
03.05.2024, 09:32
На Великдень очікуються заморозки та похолодання, – Укргідрометцентр (https://www.meteo.gov.ua/ua/Meteorolohichni-poperedzhennya)
03.05.2024, 09:35
Повідомлено про підозру чоловіку, який вчиняв розпусні дії щодо 13-річної дівчини

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]